#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Filmski vremeplovac: “Upoznajte Džoa Bleka”

Filmski vremeplovac: “Upoznajte Džoa Bleka”

“Upoznajte Džoa Bleka” (Meet Joe Black) je film o bogatom čoveku koji je u potpunosti iskusio život, devojci koja još uvek nije iskusila pravu ljubav i film o posetiocu “sa druge strane”, koji želi da oseti čari života bar na kratko. Bogataš je Vilijam Pariš (William Parrish), devojka je njegova kćer Suzan (Susan), a posetilac je smrt koja zaposeda telo mladića koga Suzan upoznaje jednog lepog dana u kafiću.

1102 Filmski vremeplovac: Upoznajte Džoa Bleka

Bred Pit (Brad Pitt) u ulozi "smrti" - neobičan, ali odličan izbor

Kako se priča razvija, otkrivamo da Pariš umire, da je smrt došla po njega, ali mu produžuje život kako bi ostala na zemlji i provela vreme pored njegove kćeri, u koju se zaljubljuje.

Reditelj filma Martin Brest (Martin Brest), proslavio se filmom “Miris žene” (Scent of a Woman). Tema “Mirisa žene” bila je kako voleti život. Nakon njega, Brest snima “Upoznajte Džoa Bleka”, u kome istražuje temu kako je biti smrtnik i zašto voleti život, posmatrano iz ugla ni manje ni više do smrti same.

Inspirisan klasikom “Smrt odlazi na odmor” (Death Takes a Holiday) iz 1934, “Upoznajte Džoa Bleka” jedan je od onih retkih novijih holivudskih filmova, koji nisu snimani samo radi komercijalnog uspeha, već radi istraživanja određene ideje i ljubavi prema filmu. “Upoznajte Džoa Bleka” nema kliše priču, niti pretenciozan scenario ispunjen životnim mudrostima. Njegovi glavni aduti su iskrenost prema temi koju istražuje, čemu su doprineli scenarista Bo Goldman (Bo Goldman), koji je pisao scenario za filmove “Let iznad kukavičjeg gnezda” (One Flew Over The Cuckoo’s Nest) i “Miris žene” i jaka glumačka postava na čelu sa Entonijem Hopkinsom (Anthony Hopkins) i Bredom Pitom (Brad Pitt).

291 Filmski vremeplovac: Upoznajte Džoa Bleka

"Find someone you can love like crazy, and who will love you the same way back. How do you find him? Well, you forget your head, and you listen to your heart. 'Cause, the truth is, honey, there's no sense living your life without this."

Entoniju Hopkinsu savršeno odgovara uloga vremešnog i iskusnog Pariša. Bred Pit je u “Upoznajte Džoa Bleka” dokazao da zaista može da se nosi sa takvom glumačkom veličinom kao što je Hopkins i da mu odgovaraju neobične uloge u kojima deluje ranjivo, nežno i naivno, a opet ne gubi na muževnosti.

385 Filmski vremeplovac: Upoznajte Džoa Bleka

Neobičan ljubavni par: Bred Pit (Brad Pitt) i Kler Florani (Claire Florani)

“Upoznajte Džoa Bleka” je drama koja će vas naterati na razmišljanje o lepoti života, a u isto vreme opustiti i zgrejati srce kao što to umeju klasici poput “Život je divan” (It’s a Wonderful Life), u čijem stilu je i sniman.

Ako posle upoznavanja Džoa Bleka budete raspoloženi za još filmova snimanih na temu “kako je tužno, ali ipak beskrajno lepo biti smrtnik”, pogledajte filmove: “Nebo nad Berlinom” (Der Himmel über Berlin), “Grad anđela” (City of Angels) i “Neobični slučaj Bendžamina Batona” (The Curious Case of Benjamin Button).


Nevena Ilić– pravnik i self-described nerd. Pesnik u pokušaju, ljubitelj vintage stvarčica, kiše, Londona i filmova iz zlatnog doba Holivuda koji su zaslužni za njen neizlečivi idealizam. Zlatno pravilo: “Keep the circus going inside you, keep it going, don’t take anything too seriously, it’ll all work out in the end”.

Editors choice