Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

1/2

Služite se svojom ženstvenošću i dopadljivošću da lakše dobijete ono što vam treba od muških pretpostavljenih i saradnika? Pa, koristite ono što imate. To rade i muškarci, kad im nešto treba od šefica i koleginica. Iako se u poslu preporučuje stroga profesionalnost – to je samo teorija. U praksi, nismo roboti, nego živi ljudi i često flertujemo na poslu, ne samo da bismo ostvarili neki cilj, nego i samo zato što je tako zabavnije, što flert podiže energiju i unosi živost i osećamo se prijatnije. Dakle, flertovanje na poslu predstavlja oblik komunikacije koji uključuje prijateljsko raspoloženje, osmehe, šale i toplinu – bez vulgarnosti i preteranih dvosmislenosti.

Ali ako ste smislili da flertovanje koristite samo zarad postizanja nekog cilja i niste iskreni u svom opuštenom i prijateljskom ponašanju, nego flertujete “na dugme” – uključujete i isključujete pažnju koju usmeravate ka nekome – to nikome neće biti prijatno i postići ćete upravo suprotno od onog što želite.

Kako postaviti granice flerta na poslu i držati se okvira pristojnosti i ljubaznosti?

Delite komplimente

Žene ovo spontano rade između sebe – svaka će koleginica pohvaliti i primetiti pozitivne promene u izgledu (frizura, figura, nova tašna…) i one na taj način kreiraju prijateljsku atmosferu u kojoj se bolje osećaju i funkcionišu. Ali, komplimente možete uputiti i svojim muškim kolegama i šefovima, naravno, ako su iskreni. Spontana i iskrena pohvala nečijeg rada, ili pristojan lični kompliment, doprineće da vas druga osoba posmatra sa poverenjem i simpatijom.

Ako upućujete ulizičke komplimente, to će svi oko vas primetiti i negativno oceniti. Naravno, možda vam uspe da postanete šefova miljenica, ali zato ćete svima ostalima biti omražena osoba broj jedan i u vašem društvu svi će biti sumnjičavi i rezervisani i izbegavaće vas.

Editors choice