Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Služite se svojom ženstvenošću i dopadljivošću da lakše dobijete ono što vam treba od muških pretpostavljenih i saradnika? Pa, koristite ono što imate. To rade i muškarci, kad im nešto treba od šefica i koleginica. Iako se u poslu preporučuje stroga profesionalnost – to je samo teorija. U praksi, nismo roboti, nego živi ljudi i često flertujemo na poslu, ne samo da bismo ostvarili neki cilj, nego i samo zato što je tako zabavnije, što flert podiže energiju i unosi živost i osećamo se prijatnije. Dakle, flertovanje na poslu predstavlja oblik komunikacije koji uključuje prijateljsko raspoloženje, osmehe, šale i toplinu – bez vulgarnosti i preteranih dvosmislenosti.

Ali ako ste smislili da flertovanje koristite samo zarad postizanja nekog cilja i niste iskreni u svom opuštenom i prijateljskom ponašanju, nego flertujete “na dugme” – uključujete i isključujete pažnju koju usmeravate ka nekome – to nikome neće biti prijatno i postići ćete upravo suprotno od onog što želite.

Kako postaviti granice flerta na poslu i držati se okvira pristojnosti i ljubaznosti?

Delite komplimente

Žene ovo spontano rade između sebe – svaka će koleginica pohvaliti i primetiti pozitivne promene u izgledu (frizura, figura, nova tašna…) i one na taj način kreiraju prijateljsku atmosferu u kojoj se bolje osećaju i funkcionišu. Ali, komplimente možete uputiti i svojim muškim kolegama i šefovima, naravno, ako su iskreni. Spontana i iskrena pohvala nečijeg rada, ili pristojan lični kompliment, doprineće da vas druga osoba posmatra sa poverenjem i simpatijom.

Ako upućujete ulizičke komplimente, to će svi oko vas primetiti i negativno oceniti. Naravno, možda vam uspe da postanete šefova miljenica, ali zato ćete svima ostalima biti omražena osoba broj jedan i u vašem društvu svi će biti sumnjičavi i rezervisani i izbegavaće vas.

Editors choice