Ženstvenija strana leta su definitivno komadi koji na sebi imaju floralni print. Odmah s početka proleća počinjemo da nosimo jarke boje i printove, ali floral ipak ostaje rezervisan za leto. Uz floralnu suknju ili pantalone dovoljno je samo da dodate basic top i imate savršen letnji autfit.

Naravno, postoji mnogo must-have odeće za leto. Ali, ako se oslonite na jednobojnu odeću i oko nje kreirate autfit – lako će vam biti da dodate floralni print. Kada zamislimo devojku u letnjoj haljini koja se šeta gradom dok joj sunce greje obraze – verujem da svi zamišljamo da na sebi ima floralnu haljinu.

Baš kao što smo i verovali da će biti – floralni print je preuzeo vođstvo ovog leta. Kako nam istorija mode pokazuje, ovakvi odevni komadi su često bili u fokusu. Pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka žene su nosile glok suknje svih boja. Ali, najviše je prevladavao floralni print.

Pročitajte i ovo: Šorts je postao svačiji omiljeni letnji komad odeće

Čini se da modna industrija dobro zna kada treba da vrati određene trendove. Očaravajuća energija cvetnih printova pozitivno utiče na svakog, zbog čega je ovaj print savršen za leto! Proleće/leto sezona pokazala nam je da ćemo ga sve češće viđati. Reklo bi se da su dizajneri bili inspirisani serijom Bridgerton, ali ko zna, možda je samo došlo vreme da se vrate stari trendovi.

Floralni printovi, naravno, nisu svi isti. Od cvetića koji su načičkani jedan do drugog, pa do printova koji su sačinjeni od samo nekoliko krupnih cvetova. Svaki od ovih cvetnih detalja na odevnim komadima čini da se osećamo mnogo ženstvenije, ali, kako da pronađemo floralni print koji nam najviše odgovara?

Krupni floralni print je definitivno bio najzastupljeniji na revijama za proleće/leto 2022. Mogli smo da vidimo i sakoe sa cvetnim detaljima koji se savršeno uklapaju uz pantalone muškog kroja. Cvetna grafika na odevnim komadima postala je mnogo zastupljenija nego što je to bila pre samo godinu dana. Krupno cveće na odeći uspostavlja jedinstven karakter i pokazuje određenu dozu samopouzdanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Ženstvenost je dostigla svoj vrhunac uz floralne printove. Ako je neki komad odeće letnji must-have – onda je to cvetna haljina. Još jedan od trendova je definitivno jednobojni materijal, najčešće beli ili bež, na kom se nalazi raznoliko cveće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Uz povratak mode dvehiljaditih vratile su se i mini-suknje i kratki sakoi. Naravno, kada pomislimo na ovaj period pomislimo na pink komplete koje su nosile glumice u filmu Mean Girls. Ali, sada smo dobili nešto drugačiju verziju ovih odevnih komada. Na revijama smo mogli da vidimo kratke suknje i kratke sakoe skrojene od istog floralnog materijala. Pored toga, vratile su se i floralne satneske haljine koje su svojevrsni omaž dvehiljaditih.

Pročitajte i ovo: The Gilded Age – serija koja prikazuje ekstravagantnu modu s kraja 19. veka

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anna Sui (@annasui)

I naravno, floralni print koji podseća na Bridgerton. Kao što smo pomenuli na početku teksta, možda dizajneri nisu svesno bili inspirisani ovom serijom, ali kada vidimo ovakve komade, odmah pomislimo na kostime iz Bridgertona. DizajnerkaEmilia Wickstead je za svoju reviju proleće/leto izdvojila najdivnije haljine koje definitivno podsećaju na one koje su nosile žene u regentskom periodu u Engleskoj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emilia Wickstead (@emiliawickstead)

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Comments