Ukoliko imate TikTok, nemoguće je da niste naišli na nekog foodfluencera. Da, to su ljudi koji kuvaju na društvenim mrežama. Foodfluencers su isto što i influenseri, koje, osim što čim ih vidite na svojoj For You Page, imate želju isprobate sve što su skuvali. Naravno, ređe se dešava da, zapravo, ustanete i skuvate nešto. Ali, nema veze. Jer, onda kada rešite da skuvate nešto, možete da izvučete recept iz kolekcije sačuvanih videa.

Ja sam ta osoba. Moj fyp na TikToku je prepun onih koji kuvaju. I svaki put kada sam se odlučila da isprobam nešto – bila sam oduševljena. Foodfluencers su postali moji omiljeni influenseri. Jedna devojka koja spada u ovu kategoriju je postala omiljeni profil svakog ko koristi TikTok.

U pitanju je Emily Mariko, foodfluencerka koju su svi zavoleli i čiji se stil potpuno razlikuje od drugih. Ona snima pripremu jednostavnih jela i govori nam kako da iskoristimo sve ostatke hrane iz našeg frižidera. Sve to radi u potpunoj tišini i sporim pokretima što čini da još više uživamo u prizoru. Mariko je toliko popularna da je prate čak i pojedine poznate ličnosti, poput Karlie Kloss.

@emilymariko♬ original sound – Emily Mariko

Ova pojava potpuno ima smisla. Video je ipak najbolji način da se prenese stečeno znanje; savršen format za kuvare. Mnogi su se bili odlučili za to da jela kuvaju na YouTubu, poput emisije Binging with Babish koju je kreirao Andrew Rea. Veliku popularnost imala je i emisija Bon Appetit Test Kitchen sa sjajnim kuvarima koji su imali posebne segmente u kojima su pokazivali sve svoje umeće. Oni su bili foodfluencers pre nego što je kreirana ova reč. Zato, potpuno ima smisla to što sate i sate možemo da provedemo uz foodfluencers of TikTok.

Foodfluencers su rešili da okupiraju čitavu mrežu. Ako jednom lajkujete video ovakvog sadržaja, nakon toga će vam na fyp izlaziti samo takvi snimci. Bićete obasipani savetima kako da vaša focaccia bude autentično italijanska. A kada je italijanska hrana u pitanju – najbolje je da zapratite The Pasta Queen.

@the_pastaqueenHomemade pasta WITHOUT EGGS♬ original sound – The Pasta Queen

Ona na svom TikTok profilu pokazuje kako da napravite zaista prava italijanska jela – od paste, preko focaccie i sjajnih sendviča tipičnih za ovu državu. Naravno, svoju platformu koristi i za to da nam približi italijansku kulturu. U svakom videu priča o jelu koje sprema – od mesta nastanka jela do gde ga je najbolje probati u Italiji.

Naravno, ne bih bila foodie da ne spomenem pojedine momke koji kuvaju. Dovolite da objasnim. Nisam obožavateljka thirst videa. To su oni videi u kojima se samo ispozira, samo kako biste nekome pokazali da ste hot. Ali, kada momci kuvaju, i to rade sa stilom, meni je nekako sve mnogo slađe!

Ako volite ukusne i ne tako basic sendviče, onda morate da zapratite Owena Hana. Njegov profil je sjajan! Svako jelo koje pripremi toliko dobro izgleda da odmah poželite da ga probate. Sendvič sigurno zvuči kao nešto što može svako da napravi – ipak je u pitanju obrok koji je napravljen od dva parčeta hleba. Ali, kad Owen Hana napravi svoje sendviče – jasno je da to nisu obični sendviči.

@owen.han Fried fish and @ca_avocados sandwich #californiaavocadomonth #farmersmarketshowdown #avocadotartar #freshfish ♬ original sound – OWEN HAN

Kao što možete da vidite, foodfluencers se ne šale. Oni jednako dobro kuvaju kao i profesionalni kuvari.

Naslovna fotografija: instagram.com/the_pastaqueen

Milica Antić

Comments