Kako se decembar bliži kraju sve više je znakova da dolazi Nova godina. Kupujemo nove planere, kalendare, neki opremu za vežbanje. Neko ima dilemu da li da počne sa čitanjem knjige ili da se odluči za maraton Hari Poter filmova. Svako od nas može da oseti promenu koju ovo doba godine nosi sa sobom. Opušteniji i optimištičniji smo, i to je najveća blagodet koju ovaj praznični period nosi sa sobom. Iako i taj optimizam poseduje jednu malu lažnu dozu u sebi, a obično dolazi u obliku 4 reči: “Nova godina – nova ja”. Ako postoji način da se ove reči ne shvate olako, taj način bi definitivno podrazumevao bar jednu promenu u našem životu – promenu frizure.

Neki poznati stilisti smatraju da je naša kosa zapravo način na koji se izražavamo. Pa, kako od 2021. očekujemo dosta, moramo i sami nekako doprineti da nam ona uzvrati sve što je 2020. uskratila. Ova godina je više od samog šišanja ili farbanja kose. Bez obzira na to da li želite da napravite veliku promenu ili da se na što bolji način usaglasite sa narednom godinom, nudimo vam nekoliko ideja koje bi vas mogle inspirisati.

Duža kosa sa šiškama

Znam, već vidim nekoliko vas koje su odmah odustale od ovog predloga jer znamo koliko održavanje šiški može biti zahtevno. Šiške su svakako jedna od “najfrancuskijih” stvari i kao takve uvek će biti trendy. Zaboravite na opciju “uradi sam”, ali imajte na umu da im morate posvetiti posebnu pažnju ukoliko želite da izgledaju dobro. Ako želite da “igrate na sigurno” ili niste spremni za dramatičnu promenu, ošišajte šiške koje su duže i stepenaste oko lica, a nose se sa razdeljkom na sredini. Ovo je tzv. curtain bangs, i pošto su ove šiške duže od klasičnih, možete ih zakačiti iza uha.

Istanjeni krajevi

Bilo da se radi o kratkim frizurama, srednjoj dužini ili o dužoj kosi, šišanje koje je podrazumevalo ravne krajeve više nije u trendu. Osim što će vaša kosa izgledati prirodnije povratkom teksture, istanjeni stepenasti pramenovi doprineće vašoj autentičnosti. Naravno, sama ova tehnika nije uopšte nova. Nov je efekat, koji sada deluje mnogo opuštenije i spontanije. Čak i kada pokupite kosu u rep ili punđu, ona će izgledati neukrotivo sa nekom dozom suptilnosti.

Comments