Baš kao i glamurozne haljine, frizure sa dodele Zlatnih globusa 2024. su okupirale pažnju sveta, a diktiraće beauty trendove narednih meseci. Dodela Zlatnih globusa predstavlja prvu značajnu ceremoniju na crvenom tepihu 2024. godine – mesto gde se proslavlja najbolje od filma i televizije. Ali, osim odavanja počasti izvanrednim glumcima i filmskim stvaraocima, nude parametar o tome šta će biti u trendu kad je reč o modi, kosi, šminki i noktima u 2024. godini.

Manifestacija donosi tradicionalnija izdanja od dodele Gremija ili Met Gale, koje podstiču razigranost i eksperimentisanje. Uprkos tome, videli smo moderne verzije klasičnih, glamuroznih frizura. Evo koje su:

Najzapaženije frizure sa dodele Zlatnih globusa 2024.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston je skratila svoju kosu do grudi, što je dužina koja je mnogo bliža njenoj čuvenoj Rachel frizuri. U modernoj verziji, ova kultna frizura je manje stepenasta i slojevita samo pri krajevima.

Margot Robbie

Margot je imala malu pomoć da postigne Barbie plavu boju kose za crveni tepih Zlatnih globusa – i to od slavnog koloriste, Jacoba Schwartza. On je uradio pramenove pomoću folije i postigao svetle delove kose. Pustio je blanš da odstoji oko 10 minuta.

Greta Gerwig

“Prerasla” pixie frizura je izdvojila Gretu Gerwig, režiserku filma Barbie, na crvenom tepihu dodele Zlatnih globusa. Minimalna šminka je dodatno istakla asimetričnu Gretinu frizuru, koja je dobila dimenziju i gustinu šatiranim pramenovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Molly R. Stern (@mollyrstern)

Jennifer Lawrence

Jennifer je na ceremoniji imala modernu holivudsku frizuru, sa “tečnim” plavim, blago talasastim pramenovima, dok je čitava kosa prebačena na jednu stranu. Ova klasična frizura je dopunjena minimalnom, ali svetlucavom šminkom.

Billie Eillish

Billie je izbegla tradicionalne frizure za crveni tepih. Ona praktikuje crveni koren kose već neko vreme, a sada ga je istakla uz “šiljastu” punđu koju je uparila sa jedva vidljivom šminkom.

Greta Lee

Greta je imala svilenkasti, sjajni bob, uvijen u stilu starog Holivuda. U pitanju je retro frizura koja se često vezuje za filmske dive.

Florence Pugh

Florence je imala teddy boy frizuru, koja je takođe izgledala retro, ali i veoma pankerski. Njen frizer Adir Abergel je za stilizovanje koristio veliku količinu gela za kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adir Abergel (@hairbyadir)

Jennifer Lopez

J.Lo se takođe, poput mnogih drugih zvanica, opredelila za frizuru u stilu starog Holivuda. Kosa začešljana na jednu stranu, sa krupnim, raskošnim loknama, predstavlja red carpet klasiku bez premca.

Emily Blunt

Emily je primećena sa “baletskom” punđom, koja je izgledala nežno i ženstveno, dok su baby hair pramenovi suptilno okruživali njeno lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laini Reeves (@laini_reeves)

Reese Witherspoon

Reese je uparila elegantnu haljinu na crvenom tepihu sa opuštenom polupodignutom frizurom, talasastom i dopunjenom nežnom šminkom i ružičastim usnama.

America Ferrera

America je nosila bob frizuru uvijenau ka spolja – i definitivno je potvrdila da se ova dužina kose vraća na velika vrata u 2024. godine.

Pročitajte i ovo: Ako ste rešili da nosite šiške, donosimo veliki vodič kroz najpopularnije varijante

Naslovna fotografija: instagram.com/anistonuy

Božica Luković

Comments