Ako ste i vi, kao i mi, potpuno “odlepile” za talasima u kosi obradovaće vas činjenica da sve svoje omiljene frizure možete naći na jednom mestu, zajedno sa jednostavnim objašnjenjem kako ih bez po muke napraviti!

Postoji nekoliko različitih vrsta talasa, na vama je samo da odaberete one koji vam se najviše sviđaju.

Retro talasi

Ovakva frizura inspirisana je duhom starog Holivuda i odlična je za sve vaše svečane prilike. Uz elegantan nakit i odgovarajuću šminku izgledaćete kao najveće dive. Osim toga, lako ju je napraviti. Počnite tako što ćete, naravno, oprati kosu i ostaviti je da se prirodno osuši. Ukoliko vam kosa nije ravna, onda možete upotrebiti fen da biste brže osušile kosu. Zatim, napravite “duboki” razdeljak sa strane, neka vam kraj obrva bude vodič. Razdvojite kose u pramenove i jedan po jedan ih obavijte oko prese ili figara. Nakon nekoliko minuta, pažljivo izvucite presu ili figaro, bez “narušavanja” talasa i prikačite ga ukosnicama u tom obliku da još malo odstoji. Savet je da kosu uvijate i potom kačite na pozadi, dalje od lica, kako bi kasnije lepše padala. Svoje prikačene talase isprskajte lakom za kosu kako bi se učvrstili. Pažljivo izvucite ukosnice i očešljajte se češljem sa široko razmaknutim zupcima, a onda ponovo naprskajte lak. Gotovo!

“Jedva vidljivi” talasi

Ovo je jako prirodna verzija frizure sa talasima, jer su oni tako opušteni da ih skoro i nema, ali vaša kosa ipak lepo izgleda. Za ovu frizuru nije toliko bitno da vaša kosa bude sveže oprana, čak, bolje je ako “odstoji” dan-dva. Očešljajte se i, ako je potrebno, na koren kose nanesite malo šampona za suvo pranje kose, pa se ponovo očešljajte. Velike delove kose jedan po jedan navijte na presu ili figaro, tako da krajevi budu na spolja. Kada završite, rastresite kosu prstima i nanesite lak za kosu. Važno je da podesite temperaturu prese ili figara – ako imate tešku, gustu kosu, podesite je na 350-400 stepeni, a za tanku i ravnu kosu dovoljno je da temperatura bude 200-350 stepeni.

talasi 1 Frizure sa TALASIMA koje morate probati
Comments