Tanka kosa je veoma teška za održavanje, zahteva često pranje, ali nikako ne trpi agresivne preparate. Brzo se masti i brzo gubi volumen, čini se kao da ne želi da sarađuje jer ako je češljate više puta, ona se umasti, dok preskakanjem češljanja izgleda neuredno. Ukratko, tanka kosa može da se ponaša kao da vam je najveći neprijatelj, ali sjajna vest je da to nije! Potrebno je samo da naučite kako da se ophodite prema njoj.

Pre svega, potrebno je da koristite proizvode koji su namenjeni upravo vašoj kosi. Pored šampona i regeneratora, u nedeljnu rutinu ubacite i masku za volumen. Tanke maske imaju stimulativno dejstvo na koren kose i ubrzavaju njen rast. Redovnim korišćenjem, vaša kosa postaje jača, deblja i sjajnija, a samim tim mnogo jednostavija za oblikovanje.

U nastavku teksta pogledajte frizure koje će vašu kosu učiniti bujnijom!

Full Pixie

Odlična frizura za tanku kosu jer pomaže u dodavanju punoće korenu vaše kose. Kratka pixie je bezvremenska, jednostavna za održavanje i lako se prilagođava svakom obliku lica.

 ’90s – Inspired Pixie Cut

Ako želite da vaša kosa izgleda šik i neobavezno, ovo je frizura za vas. Potrebno je svega nekoliko trenutaka da kosu protrljate sa nekoliko kapi gela i spremni ste za odlazak na kafu, sastanak ili u večernji izlazak.

Structured Pixie Cut

Dodavanjem više struktura svojoj pixie frizuri, kosa će vizuelno izgledadi gušće i zdravije. Tanka kosa treba da bude lepršava i sjajna, a takve efekte najbolje ćete postići nanošenjem proizvoda na vlažnu kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BLOND & PIXIE (@blond.pixie)

One – Length Blunt Bob

Bob je prisutan više od 100 godina i od samog početka do danas predstavlja najpopularniju frizuru. Postoji duži, kraći, stepenasti, bob sa oštrim ivicama. Ono što je sigurno jeste da je ovo frizura koja na najlepši način osvežava vaš izgled. Svako od nas u određenom trenutku žudi za promenom i neretko se dešava da počnemo od kose. Farbanja, šiške ili bob, uglavnom biramo nešto od to troje. Bob je danas prisutan svuda i može se reći da ga sve generacije obožavaju. Šik – tupi bob ili lob pristaje svakoj kosi, naročito tankoj.

Pročitajte i: 5 saveta za stilizovanje bob frizura koje će svima dobro pristajati

Beachy Textured Bob

Razdeljak na stranu donosi novu dimenziju vašem licu. Nakon pranja kose, dovoljno je da kosu pomerite u stranu i imate gotovu frizuru. Ako želite da uvek budete primećeni, ali da ne trošite previše vremena na to, potrebno je da uradite sledeću stvar: nakon tuširanja osušite kosu peškirom, a zatim stavite serum za volumen, nekoliko kapljica biće sasvim dovoljno. Očešljajte kosu, napravite razdeljak i ostavite da se prirodno osuši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATKA (@katkatmar)

Lob, lob, lob

Lob je duža verzija bob frizure i tada smo posebno srećne jer konačno možemo da vežemo pristojan rep. Nekada jednostavno nemamo vremena za sređivanje kose i rep je najbolje rešenje, ako je dužina odgovarajuća, lob frizura je elegantna i bilo da birate talase ili ravnu kosu, ona će uvek izgledati savršeno.

Duga i tanka kosa

Postoje devojke koje svoju kosu puštaju godinama i ne žele da je skrate. To nije pravi način za puštanje kose jer izbegavanjem redovnog šišanja krajeva kosa gubi sjaj i više ne izgleda lepo. Duga kosa je zahvalna za mnoge frizure, ali pored toga zahteva posebnu vrstu nege i podrazumeva se, negu od korena do krajeva. Tanka i duga kosa lakša je za održavanje ako krajevi nisu procvetali, pravilnom negom postižete volumen i efekat kakav nema niko!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @long.hair.passion

Naslovna fotografija: instagram.com/katkatmar

Dragana Stojanović

Comments