Budite se ujutru i shvatate da ste već uveliko u zaostatku s vremenom, a frizuru da napravite, to je misaona imenica. Zato je vrlo bitno da imate keca u rukavu kad stvari ne idu onako kako ste zamislili. Sledeće frizure za kratku, srednju i dugu, ali i kovrdžavu kosu, savršene su za posao, a prave se za minut.

Wet Look

Kratka kosa je pre svega zahvalna jer ne zahteva previše vremena za stilizovanje. Prva frizura za kratku kosu jeste onaj wet look koji svi vole. Navlažite kosu i zaližite je prema dole, nazad i iza ušiju. Nanesite i malo gela kako bi sve ostalo na svom mestu.

Volumen!

Ako ste ošišani tako da da vam je kosa na temenu duža, lokne mogu da izvade situaciju. Pripremite figaro ili presu za kosu ili viklere i lak. Taj prvi deo uvijte figarom ili viklerima koji će tu biti dok se spremate i, kad završite, poprskajte lakom za kosu.

Pročitajte i: Mini-bob Hailey Bieber je ovogodišnji trend

Punđa sa pletenicama

Ovakve frizure samo izgledaju komplikovano, ali postupak nije takav. Podelite kosu po sredini i ispletite obe strane koje ste podelili. Zatim, krajeve spojite i uvijte ih u punđu na potiljku koju ćete pričvrstiti gumicom za kosu.

Brzinski twist

Savršen izgled za sve devojke koje ne mogu da ukrote kosu. Uhvatite deo kose u predelu slepoočnice, zavrtite ga nekoliko puta oko prstiju i pričvrstite ga ukosnicom. Raščešljajte ostatak kose ili je uvijte u neurednu punđu. Takođe, možete uzeti jednake delove sa obe strane i pričvrstiti ih iza temena za polupodignutu frizuru.

Pletenica sa trakom

Šik frizura koja je iznenađujuće laka za kreiranje. Pričvrstite niski rep jednim krajem svilenog šala. Možete iskoristiti i gumicu za kosu za dodatnu sigurnost, naročito ako vam je kosa posebno klizava. Podelite konjski rep na dva dela sa obe strane preostalog repa, a zatim ispletite kosu i šal dok ne dođete do dna. Kada ostane oko pet centimetara marame, zavežite ga oko preostale kose.

 

Ukosnice kao spas

Još jedna glamurozna i šik frizura kojoj ćete se vraćati jer je izuzetno zahvalna, a potrebne su vam samo ukosnice. Stavite deo kose iza uha i pričvrstite je ukosnicama koje mogu imati i određene detalje. Možete iskoristiti i dve ukosnice paralelno ili da napravite X oblik.

Pročitajte još i: Najpopularnije frizure i makeup trendovi koji nam dolaze iz Seula

Pletenica kao venčić

Frizuru od pletenica, koja je popularna već godinama, ne možemo zaboraviti. Započnite pletenicu na jednoj strani i neprekidno je pletite oko glave. Pričvrstite kraj ukosnicom ispod ili unutar veće pletenice.

Tek oprana kosa

Jedan od razloga zašto devojke vole svoju prirodnu kosu, one koje je i dalje nose, jeste što brzinski mogu da je operu i osuše i eto frizure. Sve što vam je potrebno jeste sprej koji oblikuje lokne i osvežava ih, a može i krema za kovrdže kako bi kosa bila još mekanija.

Frizura u obliku ananasa

Kovrdžave devojke znaju za ovu vrhunsku, brzu i laku frizuru. Skupite svu kosu pri vrhu glave i pričvrstite je nežnom trakom ili šalom za kosu. Ne samo da je ovo kraljica svih kovrdžavih frizura, već je i najbrža.

Pletenica na stranu

Ponekad vam je potrebno samo 10 sekundi da osvežite svoj izgled, a ova brza frizura za kovrdžavu kosu je savršen primer. Skupite kosu na jednu stranu, olabavite pletenicu i pričvrstite krajeve. Možete dodati i malo gela sa kosu kako biste je pričvrstili.

Ukrotite talase

Kovrdže i talase možete osvežiti novom frizurom. Skupite gornji deo kose kao da želite da napravite konjski rep i pričvrstite ga gumicom. Ovo je posebno zgodno za dane kad je vlažnost vazduha niska.

Naslovna fotografija: Pexels

Marija Gavrilović

Comments