Kad dođe novo godišnje doba, tada dolaze i novi trendovi u beauty svetu. Frizure za proleće/leto su malo više dramatične od onih za zimu i deluje da što je kosa kraća – to bolje. Kosi je pred leto potrebno osveženje, te ako želite da vam malo poraste bar do tada, sada je pravo vreme da je skratite i probate novu frizuru.

U trendu su pixie i bob frizure, ali duže samo ako ima što više slojeva. Igrajte se i iskoristite teksturu svoje kose, a mi vam donosimo frizure među kojima možete pronaći potrebnu inspiraciju.

Cub cut

Cub cut je u osnovi miks wolf cut i boba koji su dominirali među trendovima za kosu prošle godine. Kombinuje isprekidanu teksturu shag frizure i mulleta, ali sa dužinom boba. I, kao što joj ime govori, radi se o malo „divljoj“ frizuri.

Box bob

Bob frizura spada u klasiku sa razlogom, a ovog proleća će box bob biti jedna od najpopularnijih frizura. Kao što mu ime kaže, bob ima oštriji, kvadratni oblik koji krase tupi krajevi, čiste linije bez bilo kakvih slojeva. Da bi se postigao potpuni efekat, najbolje ga je iseći oko vilice ili iznad ramena što može stvoriti iluziju dodatne debljine. Radi se o unapređenom klasičnom bobu koji dodaje teksturu i punoću kosi. U zavisnosti od toga kako stilizujete frizuru, možete napraviti da izgleda uglađeno, ravno ili sa opuštenim talasima.

Kovrdžavi bob

Kovrdžavi bob je još jedna frizura koja će biti popularna ove sezone. Sada ćemo viđati mnogo više kovrdžavih frizura do ramena. Kako biste maksimalno iskoristili kovrdže, probajte sa bobom koji ima mnogo različitih slojeva i nemojte se plašiti da ćete skratiti „previše“ kose. Što se tiče stilizovanja ove frizure, sve se vrti oko slojeva, da ih je što više, kao i da se da dodatna struktura loknama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@lrssleite)

Slojevi

Slojevi nisu baš novi, ali su sami po sebi jedan od osnovnih trendova zbog svoje nenadmašne sposobnosti da kosi dodaju oblik, volumen i strukturu. Uz uokvirivanje lica, mogu napraviti magiju za ako se urade kako treba. Ključ je da se oslonite na teksturu kose kako biste postigli maksimum. Preporučujemo precizne slojeve za žene koje imaju kovrdžavu i ravnu kosu jer to znači da će oblik biti uravnotežen i ujednačen. Slojevi nalik na frizure iz sedamdesetih su i dalje tražene u salonima. Mnogi frizeri veruju da stepenasto ošišana kosa nikada neće izaći iz mode. Zahteva veoma malo održavanja, ali izgleda super šik i jedinstveno na svakoj osobi.

Mnogi misle da, ako puštate kosu da poraste ili održavate njenu dužinu, ne bi trebalo da je šišate često, što nije istina. Trebalo bi da se šišate svakih nekoliko nedelja da biste se rešili iskrzalih krajeva koji usporavaju rast kose i čine da izgleda nezdravo. Što se tiče stilizovanja, ukoliko volite samo da operete i pustite kosu da se prirodno osuši, onda je ova frizura pravi izbor za vas.

Pročitajte i: Crunette boja za kosu je u trendu, a ove slične nijanse su savršene za brinete

Curve cut

Curve cut se smatra jednom od najlepših frizura jer savršeno uokviruje bradu, obraze i ključne kosti. Frizura C oblika će još dugo biti popularna jer feniranje slojeva ka unutra daje poseban šmek. Setite se Rachel iz serije Friends i njene curve cut frizure, samo je ova verzija još nežnija. Međutim, da biste izvukli maksimum, oslonite se na stil koji će zaista naglasiti oblik. Okrugle četke mogu pomoći da se podstakne slojevitost i daće kosi poseban sjaj.

Pixie crops

Sada deluje da su svi koji furaju pixie kreativniji po pitanju svoje frizure. Kratka kosa je ponovo u trendu, a sada postoji veći izbor kad je u pitanju pixie. Češće se viđa veća dužina kako bi frizura izgledala mekše, ali se biraju i duži pramenovi oko prednje i bočne strane. Zbog manje stepena deluje malo čupavije i življe, ali je i dalje veoma šik. Ovde se daje akcenat prirodnoj teksturi kose, tako da, ako imate kovrdžavu kosu, koristite slojeve da poboljšate kovrdže jer će tako još više doći do izražaja.

Noughties šiške

Da li se sećate noughties šiški? Sada su ponovo popularne. Umesto širokog, zakrivljenog oblika iz sedamdesetih, sada su šiške glatke i uglavnom ošišane ravno. Što se tiče anatomije, stepenasti oblik se sužava od jagodične kosti, nadole do linije vilice, stvarajući ugaoni, trouglasti okvir od središnjeg dela do obe strane vilice. Ovakve šiške nude strukturu svakoj frizuri. Slavna obožavateljka ovog stila koja je već krenula sa primenom trenda je Kim Kardashian. Ona je očigledno potražila svoje fotografije iz 2008. godine kako bi obnovila look. Međutim, trend je privukao i Jennu Ortegu.

Pročitajte još i: Ovo su najlepši aksesoari za kosu sa estetikom devedesetih

Naslovna fotografija: instagram.com/lrssleite

Marija Gavrilović

Comments