Tokom vrelih letnjih dana, poslednja stvar kojom želite da se bavite je kosa, koja vam stalno smeta na licu. Ipak, jasno je da ne želimo da svakog dana nosimo dosadan konjski rep – zato vam donosimo frizure za vrućinu koje će vas spasiti ovog leta.

Ove frizure su lepe i moderne, ali takođe su odlične za kosu jer umanjuju potrebu da je stalno dirate. Takođe, za njih nisu potrebni fen ili pegla, koje ne želimo da uključujemo po vrućini, a ne zahtevaju ni previše proizvoda za kosu, jer bismo je tako samo dodatno opteretili. Leti je kosi potrebno da se odmori i da raste neometano, ali i da bude zaštićena od stalnog znojenja i jakog sunca.

Kad postane previše vruće da razmišljamo o bilo čemu, ove frizure su odlična inspiracija. Pronašli smo varijante za svaki tip kose, a zajedničko im je to što ćete lakše disati dok ih nosite po vrelim letnjim danima.

Visoka punđa

Klasična frizura za vrućine koja je brzo i elegantno rešenje za leto. Jednostavna je, uvek ulepša svaku odevnu kombinaciju, a zahteva minimalan napor da je napravite. Ova punđa takođe zadržava vlagu, ostavljajući kosu hidriranom.

Konjski rep sa pletenicom

Konjski rep je zaista razigrana i šik frizura koja se može nositi u najležernijim letnjim danima ili za sve letnje večeri. Bez obzira da li ga nosite visoko ili nisko, uz dodatak pletenice izgledaće još atraktivnije. Osim toga, vašoj kosi daje moderan izgled bez potrebe za fenom ili presom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SIVAN AYLA (@sivanayla)

Afro-pletenice

Jedna od frizura koje se najlakša održava je afro-pletenice, koje dolaze u različitim veličinama i metodama pletenja, jednostavno ih je stilizovati i držati dalje od lica. Uz pravilnu negu i održavanje, afro-pletenice mogu trajati mesec dana ili više.

Wet look punđa

„It“ devojke, Bella Hadid i Hailey Bieber, često nose ovu frizuru, koja nikad ne izlazi iz mode. Kao i visoka punđa, ova frizura može učiniti da izgledate elegantnije i doteranije. Iskoristite pomoć gelastog proizvoda sa laganom formulom kako biste sve držali na mestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess Convento (@jessconvento)

Niski konjski rep

Ništa lakše od jednostavnog niskog repa da vam bude hladnije. Možete ulepšati niski konjski rep efektnom, velikom gumicom ili se čak odlučiti za novi stil razdeljka! Konjski repovi su savršeni i kad nam kosa nije najčistija. Izaberite gumice od svile koje minimalno lome kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca J🥀 (@bianca_j)

Turban

Turbani dolaze u mnoštvu boja, dezena i stilova i savršeni su kad želite wow frizuru sa minimalno truda. To je brz i kreativni način da stilizujete svoju kosu i autfit učinite još zabavnijim.

Bubble konjski rep

Još jedna zanimljiva varijacija starog, dobrog i praktičnog konjskog repa. Kad kreirate ovu frizuru kod kuće, možete vezati konjski rep na bilo kojoj visini koju želite. Imajte na umu, što dalje idete, manje kose ćete imati u repu. Rep potom treba vezati sitnijim, raznobojnim gumicama na jednakim razmacima. Nakon svake gumice, lagano i polako povucite kosu između da biste stvorili efekat mehurića.

Nadamo se da vam je ova lista frizura pomogla da se inspirišete tokom vrelih letnjih dana – koja je vaš favorit?

Pročitajte i ovo: Slob – minimalistička frizura koja ne zahteva mnogo stilizovanja i održavanja

Naslovna fotografija: pinterest.com/therighthairstyles

Božica Luković

Comments