Ako redovno pratite naše modne tekstove, a verujem da ih pratite, onda verovatno znate da smo već pisali o kapsula garderoberu/garderobi. Svakako, nije na odmet napomenuti da se to odnosi na komade koji se mogu kombinovati jedni s drugima, bezbroj puta, i najbolja su opcija za dane kad ustanete i postavite sebi čuveno zagonetno pitanje šta da obučem danas?

Sezona praznika je neizbežno prepuna događaja koji uključuju mnogo više od samog dana svakog praznika. Od proslava sa prijateljima do šetnje gradom i posmatranja praznične rasvete, zaista se pretvara u čitavu sezonu odevnih kombinacijašto je čini savršenom za kapsula garderobu, gde možete da mešate i kombinujete komade kako biste kreirali beskrajan broj prazničnih izgleda za bilo koji događaj.

Zvanično je vreme da maksimalno iskoristite praznike 2022, a mi smo napravili listu i skupili kapsula garderobu koja će se pobrinuti da praznike slavite sa stilom.

Garderoba za praznike – formalna žurka

Ne možete da prođete kroz prazničnu sezonu bez bar jednog izgleda sa šljokicama. Šljokice možete nositi na svim formalnim prazničnim zabavama koje imate na rasporedu, za noć beskrajnih komplimenata, a duplo ih iskoristite tako što ćete ih nositi i u novogodišnjoj noći. Uz par potpetica sa kristalima i somotsku torbu, podsetićete se zašto je to zaista najlepše doba godine.

 

Praznična žurka u kancelariji

Ništa ne govori “praznična sezona” kao perje. Neka vaš praznični look bude još više kul tako što ćete upariti gornji deo ukrašen perjem sa kožnim pantalonama, mokasinama i svečanom torbom – komadima savršenim za prazničnu sezonu. Ako volite da se ističete na događajima, opredelite se za haljinu ili kombinezon sa perjanim dodacima. 

Pročitajte i ovo: #styleguide: Modne kombinacije za kancelariju koje možete rekreirati

Praznično okupljanje kod partnerove porodice

Sezona praznika je dovoljno stresna bez dodatnog nerviranja koje se zove odlazak na porodičnu zabavu vašeg partnera (šta nositi da biste impresionirali nečiju baku?). Igrajte sigurno i izaberite “smart” pantalone, klasični gornji deo – tanku bodi-rolku. Neka vam šminka ne bude toliko upadljiva, pa se opredelite za malo crnog ajlajnera i klasičan red lip.

Garderoba za praznike – Badnje veče

Ključ za Badnje veče je da se što više kombinuje udobnost i šik. Prema tome, obucite svečanu midi-suknju koja vrišti „Deda Mraz dolazi“, ali je dovoljno udobna da sednete na kauč i gledate film kad se večera završi. Uparite je sa jednostavnim džemperom i čizmama sa potpeticom za svečani look kojem možete da se okrećete iz godine u godinu.

Praznična večera sa prijateljima

Da biste rezervisali večeru da proslavite praznike sa prijateljima, odlučite se za kombinaciju mini-suknje i džempera. Ako je hladno gde živite, dopunite autfit parom hulahopki i vunenim kaputom koji čine svečani izgled savršenim.

Autfit za dejt

Odmorite se od društvenih obaveza i uživajte u čarima sezone sa voljenom osobom. Provozajte se kolima i provedite romantično veče na mestu sa pogledom na čitav grad ili prosto prošetajte kako biste razgledali praznične ukrase na ulicama. Obucite svoju omiljenu flanelsku košulju uz par dubokih farmerki.

Za otmenije večeri i izlaske, obucite svoju najbolju malu crnu haljinu i uparite sa svetlucavim hulahopkama. Dodajte odvažni nakit za praznični look koji će učiniti da blistate. Ako vas sustigne i sneg, navucite čizme koje će čitavom autfitu privući pažnju.

Zabava sa “ružnim” božićnim džemperima

Ima nešto zabavno u nošenju tog blistavog džempera prepunog šljokica za praznično okupljanje. Neka vam provod bude udoban i ležeran uz par pantalona od tamnosmeđeg somota. Alternativno, uravnotežite svoj veliki chunky džemper sa uskim farmerkama ili helankama, kako biste skrenuli pažnju na svoj najbolji “ružni” džemper.

Pročitajte i ovo: Najbolja obuća koju možete kombinovati uz široke pantalone

Naslovna fotografija: instagram.com/carmelatte

Nenad Grubanoski

Comments