3600541922846 3 2 Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj
Layer 2 3 Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj

Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj

SOS: kosa vam je oštećena?! Ništa ne može brže da pokvari dan od činjenice da vam kosa ne izgleda onako kako želite. Sigurno znate taj osećaj – kad baš ništa ne pomaže da prikrijete oštećenje i kad već razmišljate o drastičnom šišanju. 

Znamo da ne volite takve situacije, posebno pred leto, jer oštećena kosa utiče na samopouzdanje i čini da se osećate beznadežno. Oštećenje kose je više od ispucalih krajeva, jer pukotine nastaju i u spoljašnjem sloju dlake. Kad se kutikula podigne (otvori), kosa je u opasnosti od daljeg oštećenja i lomljenja. Tad izgleda beživotno i nikako ne možete da je sredite kako želite.

Ukoliko ste u takvoj situaciji – ne očajavajte, jer uz odgovarajuću negu i nekoliko ciljanih tretmana, možete pomoći u obnavljanju spoljašnje kutikule i poboljšati teksturu i izgled kose. Zapravo, možda samo još niste pronašli odgovarajuću rutinu!

Hajde da naučimo šta oštećuje kosu, ali i da otkrijemo rutinu koja će je vratiti u život pred dolazak svima omiljenog godišnjeg doba.

3600541922846 6 Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj
3600541309128 2 Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj

Šta uzrokuje oštećenu kosu - i šta možete da preduzmete?

Jedna od najčešćih vrsta oštećenja je hemijsko, koje nastaje usled primene različitih tretmana, poput trajnog ispravljanja, kovrdžanja, izbeljivanja ili bojenja kose. Takvi tretmani kosi oduzimaju prirodna ulja, čine je slabom i sklonom lomljenju.

Sunčevi UV zraci ne oštećuju samo kožu – mogu oštetiti i kutikulu, uzrokujući da vremenom postane suva i lomljiva. Mehanička oštećenja se dešavaju kad se kosom rukuje grubo i nepravilno, uključujući agresivno raščešljavanje i napetost od pletenica i čvrstih repova. Oštećenje toplotom još jedan je od primera mehaničkog oštećenja, koje nastaje kad je kosa izložena visokim temperaturama – to podrazumeva upotrebu vrućih alata za stilizovanje, kao što su pegle, uvijači i fen.

Ukoliko je vaš cilj oporavak kose i transformacija rutine nege, oslonite se na moćnu liniju proizvoda za oštećenu kosu – Garnier Fructis SOS Damage Eraser. Ovaj režim nege obnavlja kosu iznutra, tako što sastojci svakog proizvoda duboko prodiru u dlaku i popunjavaju praznine nastale gubljenjem keratina.

Donosimo vam detaljan vodič kroz rutinu od 5 koraka, koja će vam pomoći da konačno preporodite svoju kosu – i vratite joj jačinu, sjaj i zdrav izgled!

3600541309128 2 Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj

Kompletna Garnier rutina za oporavak oštećene kose: 5 koraka do lepših pramenova

Prvi korak:

Garnier Fructis SOS Damage Eraser Keratin Filler Tretman za oštećenu kosu

Borba protiv unutrašnjih oštećenja kose počinje pre pranja – priuštite sebi snažan tretman koji će, uz doslednu rutinu nege drugim proizvodima iz linije, obnoviti veze unutar vlasi! Tajna je u formuli koja je osmišljena tako da ciljano deluje na oštećene delove kose. Ovaj tretman sadrži 19% obnavljajućeg keratinskog kompleksa i ulje marule. Garnier Fructis SOS Damage Eraser Keratin Filler Tretman za oštećenu kosu nanesite pre pranja, ali ga možete naneti i posle šamponiranja, na vlažnu kosu – obavezno ostavite da deluje 5 minuta pre ispiranja.

Rezultat je 100% obnovljena kosa*, koja je 89% otpornija, sa 66% manje unutrašnjih oštećenja** – i 77% zaglađenijeg izgleda***.

Drugi korak:

Garnier Fructis SOS Damage Eraser šampon

Veoma je važno da naša rutina pranja kose sadrži šampon koji je blag, ima obnavljajuća svojstva i jača vlasi – zato je Garnier Fructis SOS Damage Eraser šampon pravi izbor. Formula šampona je obogaćena sa 3% obnavljajućeg keratinskog kompleksa i uljem marule, koji efikasno obnavljaju površinu kose i popunjavaju pukotine nastale spoljnim uticajima.

Treći korak:

Garnier Fructis SOS Damage Eraser balzam

Balzam blago neguje kosu i pomaže u raščešljavanju. Garnier Fructis SOS Damage Eraser balzam sadrži 5% obnavljajućeg keratinskog kompleksa i ulje marule. Nakon upotrebe, kosa je mekana, svilenkasta i sjajnija.

Četvrti korak:

Garnier Fructis SOS Damage Eraser maska

Najmanje dva puta nedeljno, nakon šamponiranja nahranite kosu Garnier Fructis Sos Repair maskom – ostavite je 3 minuta i potom dobro isperete. Ova maska, kao i drugi proizvodi iz linije, deluje moćnom sinergijom sastojaka kako bi kosu oporavila iznutra, a efekat ćete brzo primetiti.

PETI korak:

Garnier Fructis SOS Damage Eraser 10in1 krema za kosu bez ispiranja

Možda ste već čuli za ovu kremu, budući da je viralna na društvenim mrežama – i mnogi su oduševljeni brzim dejstvom i preporodom kose koju pruža. Garnier Fructis SOS Damage Eraser 10in1 krema za kosu bez ispiranja je idealan korak za zaštitu i negu nakon pranja, a pre feniranja ili dodatnog stilizovanja. Formula sa 7% obnavljajućeg keratinskog kompleksa i uljem marule pruža čak 10 benefita! Prodire i obnavlja do čak 10 slojeva **** unutar vlasi, pruža zaštitu od toplote do 230°C *****, jača vlasi i popunjava pukotine. Nanosi se na dužinu i krajeve, na mokru ili suvu kosu. Brzo će vam dati anti-frizz efekat, jer smiruje neposlušne dlačice i štiti od vlage, a pritom ne otežava kosu.

Ukoliko vam je lakše da koristite sprej umesto pumpice, postoji alternativa: Garnier Fructis SOS Damage Eraser Sprej za oštećenu kosu. Ovaj sprej takođe donosi 10 moćnih benefita: smanjuje ispucale krajeve, štiti od oštećenja, lomljenja i toplote do 230°C, kosu jača i hrani, čini je mekšom i vraća joj sjaj, bez otežavanja – i sa efektom zaglađenog izgleda koji traje 24č!  Promućkajte i naprskajte na suvu ili mokru kosu, celom dužinom, sve do krajeva. 

Uz malo strpljenja, doslednu rutinu i moćna svojstva Garnier Fructis SOS Damage Eraser linije, ovo leto ćete dočekati sa mekanom, sjajnom i oporavljenom kosom!

Garnier Logo 2 Oporavite kosu pred leto: Dokazano efikasna rutina od 5 koraka brzo će joj vratiti zdrav izgled i sjaj

Više o Garnier proizvodima saznajte na sajtu brenda, kao i na Instagram, Facebook i YouTube stranicama.

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X