Moderno vreme od nas zahteva stalno jurcanje, pun gas na dnevnom nivou se podrazumeva, sve manje od toga se smatra izmotavnjem i lenjošću. S vremena na vreme, potreban nam je predah od vrtoglavo užurbane svakodnevice, a to je momenat kada posežemo za pasošem i novom destinacijom. Mi ti predlažemo da se upustiš u jednu gastro avanturu u potrazi za najpoznatijim restoranima širom sveta, za odmorom na kom se razdaljine mere brojem porcija čokoladnog musa i kucanjem kristalnih čaša punih šampanjca. Pored izvrsne ponude koja će zadovoljiti tvoje čulo ukusa, čeka te i luksuzna vizuelna poslastica.

New York Café, Budimpešta

Jedno spontano putovanje po regionu može da se pretvoriti u pravo putovanje u prošlost. Ako mi ne veruješ na reč, priliko sledeće posete Budimpešti mapiraj New York Café, mesto na kom ćeš poželeti da se obučeš u tvid, obuješ kitten heels i staviš svilene rukavice. Nemoj da kažeš da te nisam upozorila. Duh 19. veka koji prožima svaki zid ovog glamuroznog mesta probudiće u tebi želju da ga nikada ne napustiš. Senzacionalna gozba za oči u ruhu autentične bugarske dekoracije predstavlja srž intelektualne i kulturne zajednice. Ako uspeš da odvojiš pogled od tanjira na kom se servira fuzija specijaliteta koja se uklapa uz beksrajno elegantan enterijer ispunjen bogatom drvenarijom i raskošnim lusterima, videćeš da je plafon ukrašen freskama starim dva veka. Svakakom detalju je posvećena posebna pažnja. Ovaj retro ugostiteljski objekat će ti pružiti kraljevski tretman, a ti ćeš se osetiti kao prava dvorska dama, koja umesto zlatnog žezla drži svoj telefon, kojim ćeš morati da zabeležiš ovako nezaboravno gastro putovanje.

Mama Kelly, Amsterdam

Ulazeći u gastronomiju, neki od najpopularnijih turističkih destinacija prestaju da budu samo zabava za turiste, već postaju personifikacija određenog načina života. A koji to grad slobodu i različitost zastupa glasnije od Amsterdama? Grad očaravajuće arhitekure, saobraćajne gužve izazvane biciklistima i najboljih žurki. Zašto se zanemaruje tema “pašću u nesvest” lepih instagramičnih enterijera lokalnih restorana? Ovoga puta, izbor je pao na Mama Kelly, restoran u kom ćeš ostvariti sve svoje instagramične snove. Osvajanje društvenih mreža počinje ovde. Neka digne ruku ona koja već nije pomislila u kojim bi sve delovima ovog ružičastog Barbie lokala presvučenog plišem mogla uhvatiti dobar ugao za vrhunsku fotku. Ako omamljujuće slatkom enterijeru koji kao bonus ima jelovnik ispunjen pilećim i ribljim zakuskama, dodamo začin od jagoda potopljenih u beli krem, možemo slobodno prijaviti Amsterdam kao novo mesto stanovanja.

Comments