Svi se odlično sećamo teenage zvezde koja je lansirana u zvezdano nebo rame uz rame sa Britney Spears, Ryan Goslingom Justin Timberlakeom sa svojih samo trinaest godina. Da, kao što se pretpostavili, u pitanju je jedan od najvećih vokala današnjice – Christina Aguilera.

Osam studijskih albuma kasnije, četiri broj jedan singla na Billboard Hot 100 listi, uloga u filmovima kao što je Burlesque pored legendarne Cher, dug niz godina kao trener u šou The Voice, uspešnih turneja i mnogo toga još, ona trenutno ima svoju rezidenciju u Las Vegasu pod nazivom The Xperience i sprema se za mini letnju turneju po Evropi. 

Njena evolucija od tinejdž zvezde do istinske pop zvezde je imala svoje dobre i loše momente, ali svakako sa ovom rezidencijom njeno ime ostaje cementirano u istoriji pop muzike kao jedna od najvećih ikona modernog doba.

Njena muzička karijera počinje 1998. godine kada je dobila tu divnu priliku da snimi pesmu za soundtrack Disney crtanog filma Mulan. Pesma Reflection je bila samo početak Christine, koja iako je bila najsitnija, kada zapeva je bila veća od svih koji se nađu u njenom prisustvu.

Usledio je prvi studijski album Christina Aguilera koji je doneo timeless hitove kao što su Genie in a Bottle, What a Girl Wants, I Turn To You Come On Over (All I Want Is You) koji su svi debitovali u top 5 Hot 100 liste, a od toga čak tri pesme na mestu broj jedan. Ujedno, uspeh ovog albuma je potvrđen tako što je 2000. godine ukrala Britney Spears titulu najboljeg novog izvođača na Grammy dodeli nagrada. Ponosan je vlasnik čak pet gremija, dok je bila nominovana za dvadeset.

Usledili su nakon toga božićni album i još jedan album na španskom jeziku. Sledeće veliko ostvarenje ove pevačice je bio album Stripped koji nam je dao priliku da upoznamo buntovnu Christinu Aguileru koja peva pesme kao što su Dirrty, Fighter, Can’t hold us down, The Voice Within i jednu od omiljenih LGBTQ himni – BeautifulNjen bunt i pronalaženje sebe se najbolje čuje i oseća na ovom albumu, jer sledeći ozbiljni projekat koji je usledio je album Back to Basics koji se sastojao iz dva dela. Ne postoji osoba na ovom svetu koja makar jednom nije pevala njenu baladu Hurt, koju je napisala za svog preminulog oca. Tu su naravno i srećne pesme kao što su Ain’t No Other Man Candyman. Back to Basics je album u kom smo upoznali ovu pevačicu kao odraslu osobu i dostavila je određenu dozu ozbiljnosti u svojoj muzici, baš momente pre nego će postati i majka.

Comments