Gentle Monster je trenutno najveći brend luksuznih naočara za sunce na svetu, zahvaljujući kampanjama koje su postale viralne na društvenim mrežama. Uz brojne saradnje, pametne kampanje i lukave poteze slavnih, postao je primer kako brend može da iskoristi viralni marketing da postane globalno poznat. Njihove naočare nose Kardashiani, Timothée Chalamet, kao i Jennie iz K-pop grupe BLACKPINK.

Gentle Monster: Zašto je “it” brend naočara za sunce?

Kao deo svog najnovijeg partnerstva sa Jennie, brend otvara pop-up prodavnice ili Jentle Salons u Njujorku i Los Anđelesu sa osam omiljenih modela naočara pevačice. Osim sa Jennie, brend je ostvario saradnju i sa modnom kućom Maison Margiela, kao i sa brendom aksesoara D’heygere.

Međutim, čak i kolekcije koje nisu urađene sa poznatim ličnostima su veoma uspešne. Na primer, njihova kolekcija Jelly je preplavila TikTok nedeljama pre nego što je lansirana u januaru, zahvaljujući influenserima zaluđenim brendom, što je dovelo do toga da se rasproda pre nego što ste mogli da odlučite koje naočare želite.

Čak je i nedavna sezonska kampanja, koja prikazuje vanzemaljske humanoide, toliko fascinantna da prosečni korisnik Instagrama ne može da prestane da skroluje.

Veliki PR zamah funkcioniše, naravno, jer je sam proizvod brenda solidan – ili barem zato što je brend dovoljno voljen da aura njegovih slavnih obožavatelja i neobična prezentacija mame fanove.

Pročitajte i ovo: Ko je Charlotte Tilbury, kraljica kozmetike koja osvaja svet Formule 1?

Naslovna fotografija: instagram.com/genlemonster

Comments