Ako ste i vi deo ekipe koja je odrasla uz Lorelai i Rory i sanjarila o jednostavnom životu u naselju Stars Hollow, za vas Gilmore Girls predstavlja mnogo više od serije – to je način života. Drugim rečima: it’s not a phase, mom.

Iako je serija zvanično davno završena, ali i dalje izrazito aktuelna, odlučili smo da izdvojimo naše omiljene likove iz Gilmore Girls prema horoskopu, kako biste saznali sa kim se podudarate na osnovu svog znaka zodijaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gilmore girls (@gilmoregirls)

Gilmore Girls prema horoskopu: Pogledajte koji ste lik iz serije na osnovu svog znaka

Ovan: Richard Gilmore

Retko ko je toliko ambiciozan i iskren kao Richard Gilmore, bogati i uspešni Lorelain otac. Kao i Richard, Ovnovi uvek kažu šta im je na umu i ne vide poentu okolišanja. Zašto biste davali nejasne znake kad odmah možete da se suočite sa istinom? Ovnovi takođe mogu ići do krajnosti, kao kada gospodin Gilmore završi u bolnici od stresa (i onda ne može da mirno sedi kod kuće).

Bik: Luke Danes

Procvetao je u udobnosti svog fast-food restorana, koji je ujedno i njegov dom – i baš zato, Luke Danes oličava bikovsku ljubav prema udobnosti, stabilnosti i ukusnoj hrani. Iako izbegava velike promene, snalazi se u izgradnji udobnog i stabilnog života za one koje voli. Pored pesimizma, vidimo čoveka koji ceni jednostavnost života. Takođe, potrebna je bikovska vrsta posvećenosti komforu da biste nosili gotovo istu odeću svaki dan kroz sve sezone serije.

Blizanci: Christopher Hayden

Zbog njegove odsutnosti iz Rorynog života i zbog toga što je retko kad tu za Lorelai, Christopher je često jedan od najmanje omiljenih likova u seriji. Ali, poslušajte nas, postoji mogućnost da je on samo neshvaćeni Blizanac. Za Blizance je teško sedeti mirno kad ima toliko toga za videti u svetu (i toliko iskustava, ali i grešaka). Plus, da budemo fer, on zaista uči i raste iz svojih iskustava (iako ne pravdamo njegove postupke).

Rak: Sookie St. James

Iako nije trudna sve do treće sezone, Sookie se ponaša kao druga majka Rory (i ponekad čak i Lorelai) od samog početka. U tipičnom rakovskom stilu, ona ima tendenciju da žrtvuje sve za one koje voli i da stavlja tuđe potrebe ispred svojih. Rakovi se neretko trude da pomognu drugima da žive kvalitetnije – po cenu zapostavljanja sebe.

Lav: Miss Patty

Mali broj likova pokazuje lavovske osobine teatralnosti, kreativnosti i, jednom rečju, performansa kao Miss Patty, koja je zvezda Stars Hollowa (no pun intended). Ne samo da ostavlja utisak na svakoga koga upozna, već i neprestano usmerava svoju kreativnu energiju u različita umetnička dela. Kao pravi Lav, često primećujemo njenu pikantnu i eksplozivnu stranu, posebno u okršajima sa Kirkom.

Devica: Rory Gilmore

Rory je nežna, ali i praktična i postojana. Od izbora fakulteta do odlučivanja između Deana, Jessa ili Logana, ona pažljivo razmišlja o svojim odlukama. Emocije igraju veliku ulogu, ali je uglavnom vođena logikom (kao kada nije mogla da odgovori na Deanovo “volim te” na njihovoj trogodišnjici veze). Kod Rory takođe vidimo tipičnu devičansku osobinu da ne pristaje na tuđe predloge tek tako, posebno kad je u pitanju njen odnos sa Loganom.

Vaga: Lorelai Gilmore

“Društveni leptir” koji zna kako da flertuje; ima li lika koji više odgovara karakteristikama Vage od Lorelai Gilmore? Čak i kad je emocije preplavljuju i ima suprotstavljena mišljenja sa okolinom, Lorelai ipak uspeva da se složi sa gotovo svima u Stars Hollowu. Bilo da se bavi problemima gostiju u motelu ili flertuje sa privlačnim novim nastavnikom, Lorelai je komunikativna, šarmantna i bez napora gradi društvene mostove.

Škorpija: Jess Mariano

Svakoj seriji je potreban bad boy. Gledaoci mogu da svedoče njegovoj sposobnosti da nestane, a zatim se ponovo pojavi – ni manje ni više, sa napisanim romanom. Škorpije će umeti da cene njegovu potrebu za privatnošću i posvećenošću ličnim ciljevima u tišini. Ipak, Jess ima drugu, osetljiviju stranu koju pokazuje Rory kada shvati da može da joj veruje.

Strelac: April Nardini

Često zaboravljen lik, April je prošla dugačak put od štreberke do avanturistički nastrojenog Strelca. Spoiler alert: Tokom kratkog pojavljivanja u letnjoj epizodi nastavka serije, April se vraća nakon diplomiranja na MIT-u, ima pirsing u nosu i govori o planovima za lobiranje za legalizaciju marihuane, kao i o svojoj ljubavi prema filozofiji. Poput Strelca, pokazuje ljubav prema istraživanju, proširujući svoj um i tražeći dublje značenje života.

Jarac: Paris Geller

Fokusirana na svoje ciljeve, Paris Geller odiše karakterističnom energijom Jarca gde god da se pojavili, bilo da je to Yale ili Stars Hollow. Drži se svojih ciljeva i nije je strah da se žrtvuje, kao kada pokušava da prekine s Doyleom kako bi se fokusirala na svoje karijerne opcije nakon diplomiranja.

Vodolija: Lane Kim

Bilo da krije svoje rokenrol albume u podu ili nastavlja sa sviranjem u bendu uprkos majčinim željama (čak i nakon što dobije blizance), Lane samostalno kroji svoj životni put od samog početka. Kao i Lane, Vodolije su poznate po tome što idu protiv autoriteta i žive po svojim uslovima. Takođe znaju kako da prošire svoje društvene krugove, baš kao i Lane.

Ribe: Dean Forester

Uvek će postojati jaz između pripadnika tima Jess i tima Dean. Iako nije savršen, nedostatak misterioznosti Dean nadoknađuje osetljivošću i ljubaznošću. Kao što Ribe mogu lako da se povežu sa tuđim iskustvima, Dean ima sposobnost da shvati tuđi ugao gledanja i uzme njihova osećanja u obzir. Međutim, njegove snažne emocije mogu da ga nateraju da reaguje ishitreno, kao kad od sebe otera Rory nakon što joj je napravio automobil i izjavio joj ljubav.

Pročitajte i ovo: Evo koji recept sa TikToka je idealan za vaš horoskopski znak

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments