Kampovanje je oduvek bio jedan od najlepših i najsigurnijih načina da se povežete sa prirodom. Otvorite šator, protrljajte oči, protegnite se i gledajte u tek izašlo sunce dok uživate u pogledu na jezero i zimzelenu šumu. Zvuči savršeno, zar ne? Glamping i luksuzni šatori će učiniti da ovo iskustvo bude potpuno.

Mnogima kampovanje predstavlja određenu vrstu meditacije, dok postoje oni koji ga smatraju mučenjem zbog insekata, hladnoće ili ograničene higijene. Glamping je upravo tip kampovanja za sve one koji ne vole klasično kampovanje. Naime, glamping je luksuzni tip kampovanja koji nudi udobne objekte i smeštaj na visokom nivou dok uživate u prirodi i ne razmišljate o neprijatnim aspektima ove aktivnosti.

Ovi luksuzni šatori izgledaju skoro kao hoteli sa pet zvezdica i punim pansionom – enterijer je fantastičan, dizajn izuzetan, a udobnost je iznad granica očekivanja. Donosimo vam neobičnu glamping inspiraciju i šatore koji pružaju očaravajući pogled na prirodu sa svim benefitima.

EcoCamp Patagonia – Čile

Energetski zelene geodetske kupole i peći na drva predstavljaju najbolji način da doživite Patagoniju. Posle celodnevnog pešačenja kroz nacionalni park Torres Del Paine u potrazi za neuhvatljivom pumom i retkom florom i faunom, povratak u EcoCamp Patagonia dopunjuje celokupan doživljaj. Na imanju se nalaze četiri različite vrste kupola, koje nude pogled sa visine na planine prekrivene snegom. Filmski pejzaž je još jedna prednost glamping kampovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EcoCamp Patagonia (@ecocamp)

Kamp Sarika by Amangiri – Juta

Paviljonski šatori su dizanirani sa ciljem da se stope sa okolinom, površinama boje rđe i impozantnim kanjonima, a kamp Sarika by Amangiri je jedan od najlepših pejzaža u SAD. U blizini smeštaja se nalaze rezervat Navajo klana i tri nacionalna parka do kojih se možete prošetati, uživajući u panorami Jute. Pogled sa privatne terase ili iz bazena šatora je zagarantovan, a u smeštaj je čist i poseduje minimalističku notu.

Capella Ubud – Bali

U Capelli Ubud se priroda razliva kroz platnene šatore smeštene na liticama. Iako se sva odmarališta Ubuda vezuju za džunglu Balija, posetioci Capelle imaju ostvaruju veću blizinu sa prirodom bez ogromnih zidova. Napolju, dok hodate tremom, pruža se šarenoliki pogled na dolinu, gde se gosti mogu odmoriti na ležaljkama ili plutati ispod krošnji u privatnim bazenima. Šatori su opremljeni unutrašnjim i otvorenim kupatilima, dok neki od njih imaju zadivljujuće bakarne kade.

Paws Up – Montana

Ako volite potoke, reke, planine, mostove i bizone, onda možete da se uputite u Paws Up letovalište u Montani. Imanje nudi niz veličanstvenih doživljaja. Bez obzira da li se nalazite na litici ili na potoku, šatori su obavijeni zelenom šumom, a noću vas očekuje nebo puno zvezda. Postoje i šatori sa podnim grejanjem, bakarnim kadama, a zajedničke su im usluge batlera koji je tu da se pobrine za potrebe gostiju. Zimi ćete imati osećaj kao da ste se teleportovali u pravi božićni film.

Pročitajte i: 5 načina da zaštitite svoje zdravlje u toku prolećnog putovanja

Mahali Mzuri – Kenija

Svake godine, milioni gnuova, zebri i gazela migriraju između Serengetija u Tanzaniji do Masai Mare u Keniji. Mahali Mzuri Ričarda Bransona u Masai Mari poseduje desetak šatora sa sedištima u prvom redu za “veliku seobu”. I pored galopa ovih stvorenja, dolina ispod smeštaja je ispunjena mnogim vrstama životinja. Tokom dana, gosti mogu da uživaju na svojim terasama, ali i da gledaju žirafe i lavove kako uživaju u svom danu. Noću, sa bocom tople vode ispod kreveta, posetioci mogu da čuju nilske konje i bizone ili režanje leoparda. Ukoliko se odlučite za Mahali Mzuri smeštaj, nadohvat ruke će vam biti i Masai vodič koji goste prati na večeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mahali (@mahalimzuri2356)

Shinta Mani Wild – Kambodža

Šatori u utočištu kambodžanske džungle postavljeni su iznad brzih reka i džinovskih stena koji nestaju tokom sezone monsuna. Zato se nekada čini da šator neprekidno „surfuje“. U vreme sušne sezone, ispod određenih šatora se nalaze privremeni prirodni bazeni iako svih petnaest šatora ima pogled na reku. Svaki smeštaj je kreativno rešenje za sebe: boemski šator ima zabavne umetnine, dok šatori sa nazivima Leptir, Slon i Ptice odaju počast ovim bićima. Naravno, ističu se i detalji poput kade na balkonima, knjiga i starih kofera.

Clayoquot Wilderness Resort – Vankuver

Na ostrvu Vankuver, na obali zaliva Klejokot ili po obližnjoj kišnoj šumi, raštrkano je oko dvadesetak belih šatora. Luksuzni šatori odišu jednostavnim dizajnom, a opremljeni su ručno rađenim nameštajem lokalnih zanatlija. Šatori su opskrbljeni pećima od livenog gvožđa koje olakšavaju kuvanje, a verande Adirondack stolicama. Određeni šatori sadrže i tuševe od kedra i na otvorenom su, te kupanje predstavlja potpuno drugačiji doživljaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Empress. (@empresstravelclub)

Pročitajte još i: Airbnb kuće sa najlepšim dizajnom: Smeštaji u kom svi žele da provedu odmor

Naslovna fotografija: instagram.com/ecocamp

Marija Gavrilović

Comments