Kira Kristina Najtli (Keira Christina Knightley) rođena je 26. marta 1985. godine u Engleskoj. Glumom je počela da se bavi još kao devojčica. Proslavila se 2003. godine nakon filma “Igraj kao Bekam” (Bend It Like Beckham) i glavne uloge mlade tinejdžerke koja je noćna mora golmanima. Trilogija “Pirati sa Kariba” (Pirates of the Caribbean) donela joj je milione na bankovnom računu, ali i premestila Kiru iz kategorije tinejdž glumica u deo rezervisan za holivudske dive. Godine 2005. nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu “Gordost i predrasude” (Pride & Prejudice).

slika 11 Glumački duel: Kira Najtli vs. Natali Portman

Ponos Engleske

slika 21 Glumački duel: Kira Najtli vs. Natali Portman

Zajedno sa Džonijem Depom, osvojila je svet filmom “Pirati sa Kariba”

Natali Portman (Natalie Portman) je američka glumica izraelskog porekla. Rođena je 1981. godine u Jerusalimu. Njena porodica se preselila 1984. godine u Merilend (SAD), a ubrzo nakon toga u Vašington. Godine 1990. seli se, konačno, u Njujork gde je spazio agent kompanije “Revlon”, nudeći joj karijeru modela, iako je imala samo 11 godina. Ponudu je odbila, uz objašnjenje da bi radije htela da se bavi glumom. Ubrzo je dobila prvu ulogu u filmu “Leon profesionalac” (Léon: The Professional), gde joj je kolega bio Žan Reno (Jean Reno). Ulogu Matilde (Mathilda), Natali je dobila uprkos konkurenciji od 2,000 kandidatkinja na audiciji. Portmanova je igrala balerinu u filmu “Crni labud” (Black Swan) i za tu ulogu nagrađena je Oskarom i Zlatnim globusom.

slika 3 Glumački duel: Kira Najtli vs. Natali Portman

Natali Portman ima diplomu sa Harvarda

slika 4 Glumački duel: Kira Najtli vs. Natali Portman

Dobitnica Oskara za ulogu u filmu “Crni labud”

slika 5 Glumački duel: Kira Najtli vs. Natali Portman

Ženstvene glumice u romantičnim izdanjima na crvenom tepihu

slika 6 Glumački duel: Kira Najtli vs. Natali Portman

Glamurozan izgled

Izvori fotografija: jtmagz.com, elle.com, sielamaistinga.blogspot.com, collider.com, fanpop.com, posh24.com, awesomepeople.com.ua


Dragana Janković je umetnik, konceptor, postmodernista, humanista, vajar i tako dalje… I tako dalje. I pre dnevnika i posle dnevnika sluša Dženis Džoplin, a u pauzi isključivo Betovena i Baha. Zna da je jedinstvena, kao i svi ostali. Katarina Anđelić Cakana wannabe. “Takva sam kakva sam, takva mi je ćud. Kada mi je smešno, prsnem u smeh lud”.

Comments