Vama nisu potrebna pravila – ni pametna, ni glupa – da biste se snašli u negovanju i čuvanju odnosa i da biste bili zadovoljni i srećni? Volite se i sve ćete prebroditi zajedno? Da, važi. Ova glupa pravila su izmišljena verovatno zbog toga što svi mise kao i vi, dok ih iskustvo ne poduči.

Par treba da jede zajedno. Doručak, večera, užina – bilo koji obrok, koji možete imati zajedno, obavezno priredite i ne propuštajte ni jedan dan. Zajednički obrok je bitan. 

Ako jedno od vas želi da napusti neki događaj (izlet, žurku, kulturni događaj), onda i drugi ide sa njim, bez obzira koliko mu se ostaje. 

Ne žalite se svojim članovima porodice na partnera. Nikada. 

Bez obzira na to koliko ste zauzeti, nervozni, rasejani, uvek ima vremena za zagrljaj. A možda i nekoliko. 

Ako jednom od vas u kupatilu nestane toalet papira i zove upomoć, drugi mora da obustavi šta god da radi i da donese papirnate maramice, ubruse iz kuhinje, ili da skokne do prodavnice. 

Ako je mačka u vašem krilu, zamolite partnera da uradi nešto za vas ili umesto vas – tu nisu potrebna objašnjenja i pitanja. 

Uvek recite jedno drugom gde idete, čak i ako je to sasvim trivijalno. Kratka SMS poruka može sprečiti sumnju, zato uvek vodite računa da ne stavljate partnera u tu poziciju. 

Ako partner nije raspoložen za razgovor, ne insistirate, menjate temu i nema ljutnje. 

Uvek se držite za ruke, kad hodate zajedno, ili sedite zajedno. 

Ne jedete jedno drugom iz tanjira, niti uzimate iz kese sa grickalicama, osim ako se niste unapred o tome dogovorili. 

Ne gledate “vašu” emisiju (seriju, kviz) bez partnera. Osim ukoliko vas nije zadužio da pogledate, pa da mu prepričate. 

Comments