Golden Globe nagrade se zvanično vraćaju na televizijske ekrane, kako bi proslavile najnovija izvrsna dela na polju televizije i filma. Ove godine, domaćin će biti komičar Jerrod Carmichael, dobitnik Emmy nagrade. Jubilarne osamdesete dodele biće održane večeras, u Beverly Hilton hotelu u Kaliforniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Povratak Golden Globe nagrada nakon kontroverze

Naravno, nijedan događaj u Holivudu ne može da prođe bez problema. Tako se Golden Globe dodela nagrada vraća nakon otkazanog televizijskog događaja 2022. godine, kada su nastale glasine o tome da u Udruženju holivudskih stranih novinara, matičnoj organizaciji Golden Globesa, nema dovoljno različitosti među ljudima. Zbog toga su im brojne poznate ličnosti uputile velike kritike, bojkot, pa čak i pretnje, uključujući Scarlett Johanson i Tom Cruise.

Organizacija je od tada reformisala svoj kodeks profesionalnog i etičkog ponašanja kako bi povećala standarde različitosti sa novim međunarodnim pristupom glasanja, kao i svoju transparentnost vezanu za profit sa dodatnim privatnim sektorom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Datum Golden Globe nagrada

Događaj će biti održan u noći između utorka i srede (10-11. januar) u 1 ujutru, a mi vam predstavljamo sve zanimljive detalje koji su vezani za jubilarnu ceremoniju, kao i nominacije koje smo najviše očekivali.

Pročitajte i ovo: Golden Globes 2023: Ovo je kompletna lista nominacija

Ko će prezentovati i nastupati?

Ove godine su za prezentere nagrada odabrane Ana de Armas i Jamie Lee Curtis, zatim Michaela Jaé Rodriguez koja je dobila nagradu 2022, kao i Quentin Tarantino. Tu su i Tracy Morgan i Nicole Byer, i glumci Billy Porter, Natasha Lyonne, Niecy Nash-Betts, Ana Gasteyer i Colman Domingo. Pianista, kompozitor i producent Chloe Flower će, takođe, nastupiti na ceremoniji, a njeno pojavljivanje će navodno inspirisati novu pesmu “Golden Hour”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Ko bi mogao da pobedi?

Nominacije za najbolji film uključuju Austina Butlera za glavnu ulogu u filmu Elvis, Anu de Armas kao Marilyn Monroe u filmu Blonde, kao i Jamie Lee Curtis kao inspektorku poreske uprave Deirdre Beaubeirdre u filmu Everything Everywhere All at Once.

Popularna serija The White Lotus sa striming platforme HBO Max dobila je bitnu nominaciju Best Television Limited Series, uz dodatne glumačke pohvale Jennifer Coolidge, i prvi put nominovane Audrey Plaze, i F. Murraya Abrahama – za njihove sporedne uloge u drugoj sezoni koja je smeštena na Siciliji.

Pročitajte i ovo: Najbolje uloge glumice Ane de Armas, pre Marilyn Monroe

Još jedna limited serija koja će verovatno doći na pobedničku listu je Netflixov krimi-triler Monster: The Jeffrey Dahmer Story, gde glavnu ulogu tumači Evan Peters, u jezivom performansu pokojnog serijskog ubice koji je uzburkao reakcije na društvenim mrežama.

Kao što je najavljeno, dva glavna dobitnika nagrade na ovogodišnjoj ceremoniji su Eddie Murphy (nagrada Cecil B. DeMille), za “izuzetan doprinos” zabavnoj industriji, kao i scenarista Ryan Murphy (nagrada Carol Burnett), za svoj “trajni uticaj” kako na televizijsku industriju, tako i njenu publiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Naslovna fotografija: instagram.com/dailyladygagacontent

Nenad Grubanoski

Comments