Koliko ste puta samo iskoristili takozvani “golden hour”, vreme neposredno nakon izlaska ili pre samog zalaska sunca – kako biste napravili savršen selfie? Ne brinite, i mi smo to učinili bezbroj puta! Tada je svetlo jednostavno savršeno i čini da naša koža i kosa izgledaju kao “milion dolara” – okupani zlatastim, toplim zracima sunca. Ah, kada bismo samo mogli da učinimo da “golden hour” traje zauvek.

Pa, zapravo možemo! Frizeri su nam otkrili da je nijansa kose koja će obeležiti ovo leto upravo “golden hour” blonde – topla, plava kosa sa bogatim odsjajem i veoma suptilnim pramenovima, koja zaista izgleda kao da je u svakom momentu okupana suncem.

Golden hour blonde i 90s blowout

Ova nijansa kose savršeno se uklapa uz poznati “90s blowout” – kosu isfeniranu u stilu u kom su je nosili supermodeli devedesetih godina. Po ovom tipu frizure čuvena je manekenka Cindy Crawford, a njegova popularnost u poslednjih nekoliko godina nezadrživo raste. “90s blowout” i “golden hour” plava kosa dobitna su letnja kombinacija, koja će učiniti da vaša kosa izgleda voluminozno i bujno, ali i kao da je prirodno posvetlela na letnjem suncu!

Golden hour blonde i messy visoki rep

Još jedna prednost “golden hour” plave boje, koja se preliva u toplim tonovima, i ta je što sve njene nijanse dolaze do izražaja kada kosu vežete u rep. Predlažemo vam da se odlučite za neuredni konjski rep sa talasima i ponekim spontano izbačenim pramenom – kako biste postigli taj casual, summer look. Vaša kosa će u konjskom repu vizuelno izgledati voluminozno i divlje, što je savršena frizura za tople letnje dane.

Golden hour blonde na loknastoj kosi

“Golden hour” nijansa kose, takođe, može odlično pristajati izuzetno kovrdžavoj kosi! Dakle, devojke, ako je vaša kosa loknasta – razmislite o toplim, zlatastim pramenovima koji će naglasiti vaše kovrdže i oblik frizure. Ukoliko uradite “golden hour” balayage definivno nećete zažaliti, jer će vaša kosa izgledati osveženo i osunčano, kao da ste se upravo vratile sa plaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYLA (@myliizzle)

Talasasta golden hour blonde frizura 

Takođe, “golden hour” blonde nijansa odlično pristaje i prirodno talasastoj – ili pak figarom ili peglom uvijenoj kosi. Svaki prelom talasa vaše kose doprineće dodatnom sjaju i istaći tople, prelamajuće tonove vaše nove boje, što će savršeno izgledati i na fotografijama sa vašeg letovanja, naravno! “Golden hour” plava kosa jednostavno će vam pružiti onaj feel good osećaj za kojim tragate i učiniti vaše leto neizmerno boljim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Baines (@amybaineshair)

Golden hour blonde sa pramenovima 

I za kraj, svoju “golden hour” nijasu kose možete i dodatno prošarati još svetlijim, hladnije plavim pramenovima. Ukoliko želite da postignete da vaša kosa izgleda kao da ste dve nedelje proveli na plaži (dok ste i dalje u gradu) – ovo je pravi način da to učinite! Topla, zlatasto-plava kosa izgledaće urbano i seksi ako je upotpunite još svetlijim pramenovima, a pomalo će izgledati i kao da ste bili inspirisani ranim dvehiljaditim godinama. Igrajte se, uživajte u svojoj kosi i spremite se za leto prepuno idelanih selfija!

Naslovna fotografija: instagram.com/chelseahaircutters

Jovana Pantić

Comments