Možete biti fluidni poput vode, ali čak i voda teče u nekim okvirima i granicama – takav je materijalni svet u kome egzistiramo. Snažne žene razumeju ovo i hrabro drže svoje granice, ne praveći ustupke, ne pregovarajući i ne osećajući potrebu da se zbog toga izvinjavaju. 

Granice identiteta 

Snažne žene znaju ko su – i na površini, u svakodnevnim interakcijama i akcijama, i duboko u sebi. One ne menjaju svoj identitet da bi nekoga zadovoljile, da bi nekome povlađivale, da bi se nekome dopale. Ne prave kompromise sa stvarima koje ih čine onim što jesu, drže se svoje kulture, svog jezika, svog jedinstvenot stila, svojih vrednosti i svega kroz šta izražavaju sebe i što im donosi radost. 

Granica sistema verovanja 

Jasne su u pogledu načina na koji vide svet. Stoje iza svojih uverenja, zastupaju sebe i to je deo njihove snage i integriteta. Ne govore ono u šta ne veruju, ne zalažu se za ono iza čega ne stoje celim svojim bićem, čak i ako su zbog toga osuđene, izložene kritici, ili čak ugrožene. Drže se svog morala i svoje duhovne prakse, koji su za njih istiniti. Ako ne veruju u nešto, onda se u to ne upuštaju i to ne rade. 

 

Granice standarda 

Snažne žene su verne svojoj viziji života, bilo da se radi o njihovom ličnom životu, prijateljskim vezama ili emotivnim odnosima. Za one sa kojima žele da se druže i provode život, imaju iste standarde kao i za sebe. Ne umanjuju svoja očekivanja ili potrebe, ne spuštaju se na nivo niži od svog. To je suština samopoštovanja. 

Emocionalne granice

Bave se svojim osećanjima, ne dozvoljavaju da neko utiče na njihovo emocionalno stanje, da obezvređuje njihova osećanja, da njima manipulišu putem osećanja. One su odgovorne za svoja osećanja i ne uzimaju odgovornost za tuđa. Takođe umeju da izraze svoja osećanja zrelo, otvoreno i odgovorno. Kada neko narušava njihove emotivne granice one to ne tolerišu i postupaju u skladu sa svojim integritetom. 

Granice energije 

Snažne žene čuvaju svoju energiju i štite sebe. Ne pristaju na toksične odnose, ne trpe energetske vampire, ne dozvoljavaju nikome da ih zamara i spušta im vibraciju, već biraju ljude koji ih cene i podržavaju i sredine u kojima ih poštuju i prihvataju. 

Comments