U ovim kupatilima, zelena farba, pločice i tapeti su iskorišćeni kako bi se stvorio stylish retro look. Nekad poznat kao “avokado” kupatilo, ovakav pristup je bio popularan 70-ih prošlog veka. U toku godina je potpuno napušten, ali se sad vraća na velika vrata. Ovih osam primera kupatilskog enterijera prikazuje kako elementi kao što su zelene geometrijske pločice, maslinasta boja i energične tapete mogu stvoriti opuštajući, elegantni prostor koji pruža svojevrsni omaž arhitekturi prošlosti.

Mala kuća, monumentalna tuš-kabina

Arhitektonski studio Fala Atelier dodao je toranj u obliku dimnjaka ovoj maloj granitnoj kući u Portugalu, u kojoj je smešteno malo kupatilo, ali sa velikom, upečatljivom tuš-kabinom, koja je obložena bledozelenim pločicama i osvetljena svetlarnikom postavljenim na vrhu tornja. Pored WC šolje, kupatilo je snabdeveno i sa malim umivaonikom, koji je obložen belim mermerom.

S tirkiznom nema greške

Vlasnici ove kancelarije u Los Anđelesu renovirali su svoju rezidenciju iz sredine prošlog veka, uključivši nijansu tirkizne boje za pločice svog kupatila. Pločice oblažu zidove prostorije i stvaraju mali kutak pored kade koji je dizajniran da omogući lak pristup šamponu i drugim proizvodima za kupanje.

Autentičnost se uvek ceni

Geometrijske zelene pločice nalaze se u kupatilu u ovoj živopisnoj zakrivljenoj rezidenciji u Švedskoj koju je dizajnirao Claesson Koivisto Rune. Prekrivajući pod i zidove prostorije kao i njen plafon, autentične ploče, koje je takođe dizajnirao studio iz Stokholma, stvaraju impresivno zeleno iskustvo koje prekida samo luksuzna bela kada i prateći umivaonik.

Zeleno-bela kombinacija kao vid elegancije

Sjajne tamnozelene pločice u ovom kupatilu imaju za cilj da upućuju na viktorijansku istoriju područja, a nadoknađene su belim pločicama koje oplemenjuju ceo ambijent.

Comments