U želji da pomno pratimo najnovije trendove, ili smo toliko ubeđeni da je jedan stil ono što nama odgovara, neretko se dese upravo oni promašaji koje smo po svaku cenu želeli da izbegnemo. Bilo da planiramo da ukrašavamo novi dom ili tražimo nešto čime bismo ga osvežili, ove greške pri uređenju enterijera su one koje treba da izbegavamo…

Strogo se držimo jednog stila dizajna

Naravno da će vas određeni stil dizajna usmeravati u toku procesa uređenja enterijera, ali ne treba ga pratite do kraja, jer ishod može biti u potpunosti neinspirativan. Umesto toga, kreirajte vizuelno interesantni tranzicioni miks vremenskih perioda i stilova koji će vam obezbediti dovoljnu količinu slobode koja vas neće ukalupiti.

Previše smo uštogljeni

Jedna od najčešćih grešaka pri dekorisanju je ta što vlasnici doma umesto funkcionalnosti pre biraju formalnost i uobičajeni, utvrđeni pristup. Ali, u stvarnosti, što se soba više oseća dragocenijom i nedodirljivijom, manje ćemo je koristiti. Budući da ne živimo u muzeju, nema razloga da prostorija bude previše napeta.

Previše visoko ili nisko postavljena umetnost

Umetnička dela i uramljene fotografije postavljajte u nivo očiju kako biste postigli najveći efekat. Zapitajte se da li u stvarnosti neko treba da podiže glavu suviše visoko kako bi upio ono što je i uneto kako bi oplemenilo.

Premaleni tepih

Prilikom uređenja, većina dizajnera enterijera uvek predlaže da se počne od poda ka plafonu. Neka vam odabir tepiha bude fundamentalna polazna točka, pa se ne sramite kad je u pitanju veličina. Izaberite najveći mogući tepih kako biste ostvarili grandiozni utisak.

Kupovina svih stvari na jednom mestu

Ljudi se često drže samo jednog brenda zato što im je jednostavnije da sve završe iz prvog pokušaja. Međutim, ako to učinite, dom će vam izgledati kao izložbeni prostor nekog salona nameštaja. Tako da, ako niste osvojili na takmičenju konkretnog proizvođača, napravite raznolikost između proverenih brendova i predmeta drugih proizvođača.

Comments