Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Stajlinzi koje ćemo nositi celog leta – on repeat!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

1/2

Bilo da se radi o razgovoru za posao ili prvom sastanku, ili uspostavljanju kontakta sa nekim ko vam se sviđa, prvi utisak je uvek važan, a ponekad i presudan. Iako može da bude pogrešan, možda vam se uopšte neće pružiti prilika da ga popravite, pa zato vodite računa i pokušajte da izbegnete ove (najčešće) greške.

Agresivan nastup

Želite da se izdvojite u očima onoga na koga ostavljate utisak, da pokažete kako ste posebni i drugačiji, tako da ne može da vas zaboravi. Ali, samouveren, kreativan i provokativan nastup mogu da uplaše i oteraju onoga koga pokušavate da impresionirate. Zato je bolje da se malo suzdržite (od transparentnog prikazivanja svojih najboljih performansa), dok se ne uverite da je druga strana zainteresovana da vas bliže upozna.

Previše otvoreno govorite o sebi

Niko ne želi da čuje nečiju životnu priču, odmah, čim ga upozna. Osim toga, ne znate kako će vaša otvorenost biti prihvaćena i protumačena, jer to zavisi od vrednosti i stavova druge osobe, o kojima ne znate ništa. Poverljive razgovore ostavite za dublju fazu upoznavanja, a za početak, dovoljno je da razmenite sažete informacije o svojim interesovanjima, načinu života, poslu, hobijima – ima puno tema o kojima možete sa nekim da razgovarate, da biste utvrdili ima li sličnosti i podudarnosti u vašoj kulturi, stavovima i vrednostima.

Editors choice