Hot topics

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

1/2

Bilo da se radi o razgovoru za posao ili prvom sastanku, ili uspostavljanju kontakta sa nekim ko vam se sviđa, prvi utisak je uvek važan, a ponekad i presudan. Iako može da bude pogrešan, možda vam se uopšte neće pružiti prilika da ga popravite, pa zato vodite računa i pokušajte da izbegnete ove (najčešće) greške.

Agresivan nastup

Želite da se izdvojite u očima onoga na koga ostavljate utisak, da pokažete kako ste posebni i drugačiji, tako da ne može da vas zaboravi. Ali, samouveren, kreativan i provokativan nastup mogu da uplaše i oteraju onoga koga pokušavate da impresionirate. Zato je bolje da se malo suzdržite (od transparentnog prikazivanja svojih najboljih performansa), dok se ne uverite da je druga strana zainteresovana da vas bliže upozna.

Previše otvoreno govorite o sebi

Niko ne želi da čuje nečiju životnu priču, odmah, čim ga upozna. Osim toga, ne znate kako će vaša otvorenost biti prihvaćena i protumačena, jer to zavisi od vrednosti i stavova druge osobe, o kojima ne znate ništa. Poverljive razgovore ostavite za dublju fazu upoznavanja, a za početak, dovoljno je da razmenite sažete informacije o svojim interesovanjima, načinu života, poslu, hobijima – ima puno tema o kojima možete sa nekim da razgovarate, da biste utvrdili ima li sličnosti i podudarnosti u vašoj kulturi, stavovima i vrednostima.

Editors choice