Epska medicinska drama Shonde Rhimes, nastavlja se i traje – počela je 16. sezona i uvela čuvenu seriju u anale najdugovečnijih doktorskih drama u istoriji televizije.

Nova sezona će biti drugačija, uzbudljivija i strašnija od svih prethodnih. Sećate se kako se završila prethodna sezona? Meredit je optužena zbog prevare koju je izvela da bi spasla dete koje nije imalo osiguranje i njena licenca je pod znakom pitanja. Novu sezonu glavna junakinja cele priče, čiji se svet stalno menjao na najtragičnije i najluđe načine, nastavlja da se okreće i menja – ona odrađuje sate dobrotvornog rada, sakupljajući smeće, van bolnice koja nosi njeno ime i na marginama društva. Štaviše, još nekoliko starih i omiljenih likova je van svoje matične bolnice – buntovni i sirovi Karev, koji se za ovih 16 godina pretvorio u odličnog lekara i stabilnu i zrelu osobu i Joda serijala, dostojanstveni šef Ričard Veber – rade zajedno, u drugoj bolnici. Nepopustljiva i nepobediva Bejli ima na vratu iritantnog i fascinantnog Koračika, koga je Tedi napustila, jer je Oven shvatio šta hoće. A da, i sestra nezaboravnog MekDrimija, dr. Šepard, je trudna, sa lepotanom koji se pojavio u 15. sezoni.

Dakle, jasno je da serija Grey’s Anatomy ne može postojati bez Meredit Grej – njen glas čujemo u većini naracija kojima su epizode svih ovih godina praćene i njen lik je nerazdvojno povezan sa memorijalnom bolnicom Grey Sloan. Elen Pompeo, koja tumači lik Meredit, potpisala je ugovor za 15. i 16. sezonu, od čega je zavisilo snimanje nastavka. Ovim mudrim pristankom, Elen je postala najplaćenija glumica u dramskim serijama svih vremena. Ali, priča se da se ugovor odnosi i na još jednu sezonu, o čemu sada ne možemo da razmišljamo, jer smo suviše uzbuđeni iščekivanjem dešavanja u sezoni koja je upravo počela.

Najromantičniji obožavaoci pitaju se hoće li se nekako vratiti doktor Šepard (Patrik Dempsi) i Kristina Jang (Sandra Oh), a nadležni su ubacili “buvu” najavljujući da će se neko od starih, omiljenih likova, opet pojaviti. Kristina bi, realno, mogla da se pojavi (kao što se Tedi vratila prošli put), ali Derek?! Pa, videli smo ga kao duha, u prošloj sezoni u epizodi “Dan mrtvih”.

Comments