10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/3

Da, znate, ali koliko često praktikujete isceljujuću moć zagrljaja? Ljudi pohađaju seminare i edukacije, da bi naučili da se grle, da prime i pruže ljudsku, emotivnu i telesnu toplinu, da je razmene sa drugima i da se zbog toga osećaju srećno i zahvalno. Privijanjem druge osobe na grudi, spajamo naše srčane čakre i ako zagrljaj potraje, usklađujemo disanje i veoma intenzivno osećamo razmenu energije. To nas često gane, pa čak i rasplače, a pošto ne želimo da dođe do ganuća, trudimo se da zagrljaj držimo na konvencionalnoj talasnoj dužini – prosečno, zagrljaj traje tri sekunde, ali nama je potrebno mnoooogo više. Zapravo, zagrljaj je važan koliko i hrana i kad smo na dijeti, kad apstiniramo od grljenja, kapaciteti ljubavi nam “mršave” i na njihovo mesto dolaze neuroze, anksioznosti, duševni i telesni bolovi.

Čak postoji i standard, koji su odredili psiholozi koji su proučavali moć zagrljaja – potrebna su nam četiri zagrljaja dnevno za običan opstanak, osam zagrljaja za održavanje i 12 zagrljaja dnevno za lični razvoj! Da li iko od nas dostiže makar nivo opstanka?!

Pritom, ne misli se na zagrljaj od tri sekunde, nego na onaj duži, u kome se aktivira razmena energije, kao i lučenje oksitocina, hormona ljubavi. Zagrljaj postaje lekovit, kad traje 20 sekundi – tada ima terapeutski učinak na telo i psihu, jer oksitocin održava naše mentalno zdravlje, zadužen je za osećanje ravnoteže, stabilnosti, sigurnosti i smirenosti, jer svojim dejstvom raspiruje teskobu i strahove. Naravno, uz oksitocin idu i drugari dopamin i serotonin, hormoni sreće i zadovoljstva, koji nas preplavljuju iznutra, baš kao što nas preplavljuje toplina i blaženstvo u zagrljaju.

Editors choice