Danas, 3. oktobra, Gwen Stefani slavi rođendan. Puni 53, a izgleda znatno mlađe i uvek je izgledala mladoliko. Svi je znamo po plavoj kosi, crvenom karminu, bledom tenu i izvanrednom glasu. Proslavila se kao pevačica rok grupe No DoubtUvek se izdvajala po svom neobičnom stilu, bejavši je prava rok zvezda devedesetih. Njeni autfiti su uvek bili savršeni, a odabrali smo nekoliko najboljih.

Počeci Gwen Stefani

Da li se sećate one faze kada je Gwen nosila cirkon između očiju, po ugledu na hiduizam? Devedesete su bile period eksperimentisanja, a pevačica rok benda se nimalo nije plašila da to i čini i u potpunosti bude svoja.

Devedesetih je već počeo trend niskog struka koji je postao još popularniji dvehiljaditih. Tada su se, takođe, nosile crop top majice i goli stomaci. Ako išta “vrišti” devedesete – to je ova fotografija.

Providne majice

Da, devedesetih su se nosile i providne, kao i mrežaste majice. I kroz majicu su joj se videle grudi i to ni izbliza nije bila tako velika stvar kao što bi danas. Na licu gotovo da nema šminke, a na rukama joj se vidi kana – takođe hinduistički motiv.

Pročitajte i ovo: Doja Cat je izbacila svoju kolekciju odeće, a fanovi ne znaju kako da reaguju

Fotka sa koncerta

Ovo je jedna od najpoznatijih fotografija sa koncerata Gwen Stefani. Mogu da čujem pesmu Don’t Speak ili Hey Baby. Sećate li se da smo devedesetih i dvehiljaditih svi nosili lanac na farmerkama? Gwen je otišla korak dalje i stavila ga na trenerku. Što to ne bismo danas ponovili?

Upečatljive šiške i kaiš

Ok, da se razumemo, Gwen je imala mnogo neobičnih lookova. Generalno su devedesete bile lude, tako da zaista treba da se u svom tom ludilu potrudite da budete alternativni. A ona je u tome uspela. Tu imamo šiške koje se danas nikada ne bi nosile, ultratanke obrve koje ponovo postaju popularne i kaiš sa animal printom.

Cvetna haljina

Ovo je definitivno jedan od najsvetlijih autfita u kome smo devedesetih mogli da vidimo prelepu Gwen. I zapravo joj prelepo stoji, ali ona ipak voli da se oblači u tamnije i jače boje.

Kratka kosa

Možda je manje poznato da je devedesetih nosila i kratku kosu, tipičnu frizuru za tu deceniju. Dovoljno je samo da bacite jedan pogled na ovu fotografiju i odmah će vam biti jasno iz kog perioda je ova fotografija.

Pročitajte i ovo: Nicole Kidman se vratila – jača nego ikad!

Space buns i dugačke suknje

Danas se ponovo nosi space buns – ovo je trend za koji mi je veoma drago da se vratio jer preslatko izgleda. Takođe, tu je i dugačka suknja do poda koja izgleda kao obična marama obmotana oko struka.

Witchy vibe

Devedesetih ste mogli od glave do pete da se obučete kao veštica i da izgledate kao da ste se obukli po poslednjoj modi. Dakle, sasvim crna kombinacija i roze detalji koji se slažu sa njenom ciklama bojom kose i narandžastim detaljima koji su u potpunom kontrastu ca ciklamom.

Dugački kaput

Ovde se odmah primećuju dve stvari, izuzetno dugački kaput, kakav bih i sama volela da posedujem jer izgleda veoma kul. Drugi je njena kosa – volela bih da nekad imam hrabrosti da se tako ofarbam. Izgleda pre le po. Da se primetiti da su se devedesetih nosile ili izuzetno dugačke stvari kao suknje i haljine, ili crop top majice, nekako nije bilo sredine.

Duga crna providna haljina

Devedesetih se mala crna haljina sasvim drugačije nosila, a danas se smatra vintage komadom odeće. To jest, nosila se providna sa pantalonama i topom ispod. To se sve providi i, takođe, izgleda veoma alternativno. Šta god da obuče, Gwen uspeva da iskombinuje tako da izgleda neobično i uvek je imala specifičan stil. Zato joj čestitamo rođendan i želimo joj da i u pedesetim pokaže kako izgleda jedna Alt-žena.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments