Skoro smo na polovini godine i već nam je jasno koji su najveći hair trendovi za 2024. Nije iznenađenje da je prošla godina otvorila put trendovima kratkih frizura, pri čemu su se mnogi opredelili za neku verziju bob frizure. I nema sumnje u to – brzi pregled Instagrama potvrđuje da su kratke frizure tu da ostanu.

Iz perspektive boja, saloni su bili preplavljeni zahtevima za crvenom kosom, od bakarne do cherry cola crvene, pa je jasno da je to bio jedan od najvećih trendova godine. Dakle, koji ovogodišnji hair trendovi će ostati upamćeni kao veliki? Evo liste!

Najveći hair trendovi za 2024: Šta je popularno do kraja godine

Barokni bob

Taman kad smo pomislili da smo videli sve moguće vrste bob frizura, još jedna verzija je ušla u vodeće trendove. Barokni bob je veliki hair trend, koji se uklapa sa prirodnim loknama ili dužim, izraslim bob frizurama.

Lokne inspirisane barokom donose efekat raskoši, a u 2024. trend će se razviti uz savremeni obrt. Poznate ličnosti poput Zendaye nastavljaju da nose krupne lokne, ali sada sa nagoveštajem avangardnih geometrijskih oblika. Ako niste prirodno kovržave kose, figaro je vaša opcija za stvaranje volumena bob frizure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GlamCityz (@glamcityz)

“Somotna” kosa

Zdrava, sjajna kosa koja podseća na luksuzne tkanine poput somota i svile, takođe je trend godine. U suštini, tretiranje vaše kose kao luksuzne tkanine može transformisati njen izgled, bilo da se radi o nezi kod kuće, tretmanima za veći sjaj ili bojom u salonu koja daje višedimenzionalno prelamanje svetlosti.

Popularnost somotne kose sa sjajnom završnom obradom je u porastu, pod uticajem couture mode, a u 2024. godini, trend će se razviti i uključiti druge prelivajuće pigmente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Cho (@jennychohair)

Elegantne punđe

Old money estetika ne pokazuje znake usporavanja u 2024, pa možete očekivati da ćete primetiti više klasičnih punđi, koje će dominirati do kraja godine. Međutim, ovi skulpturalni stilovi će imati element koji ih čini još pogodnijim za nošenje. Trend će se razvijati sa dodirom prirode, odražavajući želju za elegancijom i sofisticiranošću. Zamislite punđu sa mašnom i prirodnom teksturom kose – to je to.

Mini-bob

Trenutna sklonost ka kraćim dužinama znači da će mnoge od nas postati hrabrije u salonskoj fotelji, odlučujući se za frizure poput mini-boba, koji seže između jagodica do linije vilice. Preporučuje se eksperimentisanje sa ravnim šišanjem koje se takođe može ublažiti talasima i uvojcima ili nositi na elegantan način.

XL kosa

Kratke frizure će i dalje biti popularne, ali se i duže ponovo vraćaju, što znači da su ekstenzije i dalje aktuelne. Trend će evoluirati da obuhvati različite teksture i personalizovani stil, zadovoljavajući želju za jedinstvenim, luksuznim lookom. Ako želite da vam kosa raste prirodno, nikada nije bilo više tretmana koji mogu da pomognu u podsticanju njenog zdravog rasta.

Bambi plava kosa

Bambi plava kosa je počela da dobija na popularnosti, pa možemo očekivati da ćemo u toku 2024. videti više ove tople, puteraste i višebojne nijanse za kosu. U pitanju je tehnika izvlačenja pramenova koja uklanja žute tonove u korist bež i zlatnih nijansi, kao i boja meda i karamele, koje se neprimetno stapaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amelia Swaby (@ameliaswaby)

Kitty frizura

Ako je 2023. bila godina butterfly frizure, kitty je verzija za 2024. Sa dužinom do ključne kosti i stepenovima koji uokviruju lice, očekujemo da će ovaj stil frizure biti veoma popularan ove godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CASS DIMICCO (@cassdimicco)

Pročitajte i ovo: Trendi boje kose idealne za prolećnu transformaciju frizure

Naslovna fotografija: instagram.com/ameliaswaby

Božica Luković

Comments