Nisam siguran ni kako da počnem najavu za ovaj trend… Da li ste i vi nekada davno prošli kroz fazu nošenja pantalona ispod suknje?! Za taj trend sigurno mogu da kažem da je jedan kome se nisam nadao da će se vratiti, ali se desilo. Hajde da razložimo čitavu priču i da vidimo o čemu se radi.

Da li se sećate Disney zvezda?

“Davne” 2007. godine, kad su Disney kanal krasile zvezde kao što su Ashley Tisdale i Miley Cirus, kao i Anne Hathaway i Zoe Saldana, upravo su one te koje su “zacementirale” trend haljina preko pantalone kao must-have modni komad.

Ne moram čak ni da kažem da verujem kako su sva deca i tinejdžeri tad uskočili na ovaj trend, jer sam sve video svojim očima. Pantalone aqua boje, bretele tanke kao špagete, babydoll haljine – sve su to komadi koji su u jednom trenutku bili upareni sa pantalonama, i naravno, baletankama!

TikTok uzvraća udarac!

Da li smo iznenađeni? Ja sigurno nisam. Sve što je nabrojano u prethodnom pasusu, i mnogo više od toga, sada je postalo trend na TikToku. Nisam morao ni da pogledam, već je dovoljno bilo da čujem ovu vest i to je izazvalo žmarce po mom telu.

Pročitajte i ovo: Upečatljive hulahopke su novi hit trend ove jeseni!

Haljina preko pantalona – kako su to zamislili dizajneri?

Tu nije kraj (naravno). Velike modne kuće su, takođe, ispratile trend pantalona ispod haljine/suknje, pa su to prenele i na svoje modne revije za jesen 2022. i proleće 2023. Pojedine od njih su bile Givenchy, Chloé, Peter Do, kao i jedan od brendova koji mnogo volim – Nanushka. Iskreno, malo sam se razočarao kad sam prvi put čuo ove informacije, ali su ove dizajnerske kuće uspele da to urade na mnogo sofisticiraniji način.

To je bila potpuno neočekivana obnova koja se ne može porediti sa komadima koje su nosile Disney zvezde. Chloé kolekcija za jesen 2022. je prikazala potpuno neutralne, kožne košulja-haljine, koje su bile uparene uz pantalone sa širokim nogavicama. Sa druge strane, Nanushka je to izvela na malo drugačiji način, predstavila je kombinezon koji je uparila sa suknjom, ostavljajući pantalone kako vire samo malo ispod nje.

Haljina preko pantalona – kako da ih stilizujete

Ako nikada ranije niste razmišljali o tome da uparite pantalone i haljinu/suknju, možda vam to zvuči pomalo zastrašujuće. Kako upariti dva komada koji treba da se nose odvojeno? U praksi, to ne mora da bude toliko strašno i teško, pa sam zbog toga ipak odlučio da vam izdvojim nekoliko predloga kako da to učinite, ako vam se ovaj trend dopada.

Unesite malo volumena

Iskoristite ovaj trend kako biste na sasvim moderan način predstavili autfit koji vam se isprva možda nije činio toliko privlačnim. Karneri puni volumena i široke pantalone je jedna od glavnih kombinacija koja se mogla videti prilikom povratka starog trenda. Možda to i nije toliko loša ideja?

Isprobajte asimetrične komade

Ako želite da unesete malo neobičnog pristupa autfitu koji vam se čini “dosadnim”, uvek je dobra ideja da inkorporirate komad koji je asimetričan. Prema tome, zašto ne biste odabrali asimetričnu haljinu koja će ovom prilikom služiti kao gornji deo, poput tunike?

Iskoristite povratak maxi-haljina

Mini-suknje su polako počele da se povlače iz mode, ali su njihovo mesto zauzele njihove sestre maxi haljine i suknje. Ako ste mislili da se maxi-haljina ne može upariti sa pantalonama, opet razmislite. Dozvolite pantalonama ili farmerkama koje obučete ispod nje da se malo vide kako biste imali taj neočekivani momenat u autfitu.

Ne znam za vas, ali čak i nakon ovih predloga, ne mogu da poverujem da se neko dosetio da vrati ovaj trend. Ali to je u modi uvek tako… Ono što nikada ne očekujete se desi, i onda kad se desi – ne budete toliko iznenađeni, iz nekog razloga. Svakako, ostaje nam da vidimo da li će ovaj trend uroditi plodom, ili će ubrzo biti zaboravljen kao i većina trendova sa TikToka…

Pročitajte i ovo: Novi jesenji trend: Široka bajkerska jakna

Naslovna fotografija: instagram.com/streetstylegallery___

Nenad Grubanoski

Comments