Ako ste se našli na ovoj stranici, onda je verovatno došao trenutak velike prekretnice u vašem životu – završavate srednju školu ili fakultet. Pre svega, čestitamo! Verujemo da osećate veliko olakšanje povodom toga, ali pre nego što krenete u svet traženja posla ili daljeg studiranja, treba sebi da obezbedite haljine za maturu i apsolventsko veče.

Naravno, za tako važan trenutak u vašem životu želite i da izgledate kao najbolja verzija sebe. Kako je najčešće pitanje većine devojaka kada dođe ovaj period godine “gde kupiti haljine za maturu“, odlučili smo da vam barem malo olakšamo izbor. U nastavku saznajte kakve haljine smo odabrali i gde ih možete kupiti u Srbiji.

Evo koje haljine za maturu i apsolventsko veče smo odabrali

Maksi-korset haljina / midi-korset haljina

Kada idete na specijalan događaj kao što je matura ili apsolventsko veče, možda i najbolji izbor može biti okretanje klasicima – a to su korseti. Za ovu priliku smo pre svega izdvojili maksi-korset haljinu sa pufnastim rukavima ispod ramena koja se širi od struka ka zglobovima. Sa druge strane, za one koji vole užu figuru, izdvajamo midi-korset haljinu koja ističe hourglass figuru svakog tela.

54247001 1 750 1120px Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče
54239201 1 750 1120px Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Ukoliko želite da zasijate, i ne smeta vam kada ste u centru pažnje, onda su vam potrebne i adekvatne haljine za maturu. Dozvolite da se svetlost reflektuje o vas i istakne vas kroz ovu holo blejzer-haljinu. Budimo realni, haljina sama govori za sebe, tako da vam neće biti potrebni drugi komadi kako biste upotpunili večernji look.

IMG 0883 1 600x900 1 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Za sve one koji vole šljokice, imamo još jedan izbor, može se reći malo ozbiljniji, i koji više spada u haljine za apsolventsko veče. Ovog puta, to je tamnija haljina sa ombre efektom koji joj daje izgled noćnog neba. U struku postoji sužetak tako da neće izgledati ravno, a možete je ukrasiti chunky nakitom za dodatni wow efekat tokom večeri.

Screenshot 11 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče
Screenshot 12 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Ukoliko je jednostavna elegancija ono čemu težite kada tražite haljine za maturu i apsolventsko veče, onda se možete okrenuti brendu Patrizia Pepe. Ova jednostavna mala crna haljina je idealna za suptilni večernji glamur, a lanac koji se nalazi sa prednje strane se može ukloniti, ukoliko više volite čist komad, bez aksesoara.

Screenshot 13 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Ukoliko volite jarke boje, onda je ova Marciano haljina iz jedne od novijih Guess kolekcija odličan izbor. Donji deo je sa faltama, dok je struk sužen sa kaiš-trakom u vidu mašne. Takođe, leđa su otvorena, što dodaje na osećaju senzualnosti koji je poželjan za specijalno veče kao što je apsolventsko.

Screenshot 14 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče
Screenshot 15 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Ukoliko volite male crne haljine, onda se pripremite da eksperimentišete i sa dugim. Ako je večernji glamur ono čemu težite kada tražite haljine za maturu i apsolventsko veče, izabrali smo dugu crnu haljinu sa uskim strukom. Ima otvorena ramena, nabrani detalj u vidu mašne i dekorativno perje na prednjoj strani – što je čini pravim izborom za posebne prilike.

csm 36320104 o94 3ee3152ee1 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Za kraj smo izabrali kratku, ali slatku plavu haljinu koja je definitivno vredna pažnje. Ukoliko niste sigurni oko dužine koju želite za svoju haljinu za maturu, onda predlažemo da isprobate ovaj kraći model, jer možete izgledati podjednako šik kao i u dugoj. Sve je stvar kako je iznesete. Haljina ima spuštene rukave koji otkrivaju ramena i samim tim stvaraju efekat predimenzionirane mašne napred i pozadi. Zbog modernog dizajna i materijala koji se presijava savršena je za specijalne prilike u kojima želite da ostavite utisak.

csm 36200104 o79 948d9d5f09 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče
csm 36200104 o14 dce731bc65 Istražili smo domaću ponudu i izdvojili najbolje haljine za maturu i apsolventsko veče

Naslovna fotografija: instagram.com/ninamilanstudio

Nenad Grubanoski

Comments