Iako možda dosad niste čuli za Halle Bailey, ovo ime se često pominje poslednjih godina – prvenstveno kad je najavljeno da će igrati Ariel, glavnu ulogu u predstojećem Disneyjevom igranom filmu The Little Mermaid (Mala sirena). Ovo je big deal za njenu karijeru, jer, pored toga što je film visokobudžetni i vrlo zahtevan zbog podvodnih scena i vizuelnih efekata, Halle će igrati jednu od najvoljenijih Disneyjevih princeza (možda i najvoljeniju?), pa milioni od nje očekuju da će je odigrati savršeno. Znači, pritisak je veliki. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Godine 2019, Halle je pevala na Super Bowl manifestaciji i potom dobila čak pet nominacija za nagradu Grammy, sa svojom sestrom Chloe dokazavši da je zvezda u usponu na koju svet treba da obrati pažnju. Zato, predstavljamo vam…

5 stvari koje treba da znate o Halle Bailey

Ima glas kao sirena

Otkako smo dobili tizer trejler za predstojeći igrani film The Little Mermaid, internet je buknuo – što u pozitivnom, što u negativnom kontekstu. Naime, pre tri godine kad je najavljeno da će Halle igrati Ariel, milioni ljudi su putem društvenih mreža izrazili svoje nezadovoljstvo kastingom, budući da su želeli da Ariel igra belkinja, navikavši na takav lik i zbog Disneyjevog crtanog klasika i zbog originalne bajke danskog pisca Hansa Christiana Anderesena. Ipak, kad su videli tizer trejler, deo njih je mogao da odahne jer u njemu vidimo i čujemo delić pesme Part of Your World – u izvedbi Halle Bailey. Ne možemo da sporimo, Halle peva zavodljivo i očaravajuće, što se da čuti i u nekoliko “procurelih” videa koji su se potom pojavili na internetu. Njen talenat je vidan, a režiser Rob Marshall je izjavio da ga je “oduvala” na audiciji. Bioskopska premijera filma The Little Mermaid je zakazana za 26. maj 2023. godine. 

Čini muzički duo sa svojom sestrom

Hallein inicijalni karijerni uspon je počeo zbog pevačkog talenta koji deli sa svojom sestrom Chloe. One čine duo Chloe x Halle i prvi put su počele profesionalnije da se bave pevanjem sa 13 i 11 godina, pevajući na nastupima i objavljujući covere pesama na YouTubeu. Njihova harmonija i zadivljujuće vokalne sposobnosti su im brzo donele pažnju, pa su 2015. godine potpisale ugovor sa produkcijskom kućom Parkwood Entertainment, koju je osnovala Beyonce.  

Pročitajte i ovo: Ovo je 10 trenutno najboljih serija na Disney+

Igrala je glavnu ulogu u seriji Grown-ish

Iako je The Little Mermaid njen najveći glumački projekat do sada, Halle se kao glumica prethodno oprobala u TV sitkomu Grown-ish, spin-offu serije Black-ish, u kojoj tumači Sky Forster, učenicu i sportistkinju, bliznakinju Jazz Forster, koju igra Chloe (sestre su očigledno nerazdvojne). Zbog zahtevnog rasporeda i snimanja The Little Mermaid, Halle je počela samo povremeno da se pojavljuje u četvrtoj sezoni serije, a potom se uopšte nije pojavila u petoj. Uvodna pesma špice, Grown, upravo je u izvedbi Chloe x Halle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chloe x halle (@chloexhalle)

Štićenica je pevačice Beyonce

Pre nego što su Chloe x Halle postale zvezde, Queen B je bila prva koja je prepoznala njihov talenat, uzevši ih pod svoje okrilje (pomenuli smo njenu produkcijsku kuću Parkwood Entertainment). Duo je na YouTubeu objavio svoj cover Beyonceine numere Pretty Hurts, što joj je privuklo pažnju, pa im je ponudila ugovor u Parkwoodu. Beyonce je postala njihova mentorka, a Chloe x Halle su joj otvorile dve turneje, i pojavile se u njenom spotu za pesmu All Night. Beyonce ih uvek javno pohvali za svaki uspeh. Njihovi vokali su se pojavili i na remixu njene pesme Break My Soul – u duetu sa Madonnom, a bile su i gošće tajne njujorške žurke povodom premijere Beyonceinog novog studijskog albuma Renaissance

Ima svoju liniju handmade nakita

Pored toga što je pevačica, kantautorka i glumica, Halle Bailey ima i svoju liniju ručno pravljenog nakita na Etsyju, pod nazivom Hallelujah Jewelry, koja nudi ogrlice od perlica i minđuše. Iako je sve proizvode rasprodala, Halle je izjavila da će ponovo otvoriti svoju radnju sa mnoštvom novih proizvoda.

Pročitajte i ovo: 5 najboljih final girls iz horor filmova devedesetih

Naslovna fotografija: instagram.com/hallebailey

Dušan Veselinović 

Comments