Jedan od najboljih i najudobnijih autfita za nošenje u toku jeseni je nesumnjivo onaj koji je usredsređen oko helanki. Ako ih pravilno stilizujete, mogu zameniti farmerke u skoro svakom kontekstu. U jesen je helanke dobro upariti sa različitim slojevima – ušuškanim džemperima i kaputima – tako da mogu postati glavni komad vašeg svakog autfita.

Ovo su načini na koje ih možete stilizovati

Helanke u kompletu

Ukombinovati helanke u komplet je jedan od najlakših načina da nosite ovaj komad odeće, i u takvom trenutku se uvek možete osloniti na njih. Ako je napolju malo hladnije, uvek možete da na sebe navučete kaput ili puff jaknu, pa ćete uprkos tome što su helanke malo opušteniji komad, izgledati malo više šik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lola. (@lolaomonaija)

Helanke sa puff jaknom

Puff jakne (ili balonke) su mnogima omiljeni jesenji i zimski komad, i to sa opravdanim razlogom, jer su veoma tople i udobne. Verujemo da mnogi od vas jedva čekaju da ih izvade iz ormara i pripreme za svakodnevno nošenje, pa je dobra vest što one odlično idu i uz ovaj tip jakne. Možete ih ukombinovati i sa patikama, ali mi preporučujemo “džombaste” čizme za malo drugačiji izgled.

Pročitajte i: Ovo su najbolji jesenji kaputi u koje treba investirati

Helanke sa cosy monohromatskim džemperom

Monohromatski autfiti na svima izgledaju dobro. Prema tome, zašto se ne biste oprobali u bež ili belom autfitu koji uključuje helanke – odlična kombinacija za jesenje dane. Odaberite svoj omiljeni oversized debeli džemper, i ove laganije tonove unesite u svoju svakodnevicu pravi ušuškani vibe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAURA BYRNES (@laura.byrnes)

 Helanke + natkošulja + čizme

Natkošulje su sjajni komadi za prelazno doba godine, jer ih možete nositi nezavisno ili u vidu više slojeva. To će vam dati ne samo komfor i osećaj topline, već i vrlo lep svakodnevni izgled, a koji pritom uvek možete promeniti, jer su natkošulje veoma lagane i fleksibilne. Dobar način da ih ukombinujete je da uz njih nosite kožne helanke, mada ni klasične nisu na odmet, ako to više preferirate. Uz to dodajte i svoj omiljeni par čizama i to će vas učiniti spremnim za bilo koji izlazak sa društvom.

 Athletic look – helanke, duks i sportske patike

Sportske patike su jedan od onih komada obuće koji gotovo svi poseduju, verovatno zbog njihove prilagodljivosti i udobnosti. Kombinacija sportskih patika i helanki nikad ne razočarava, jer će svaki put izgledati dobro, bez pogovora. Bilo da ih uparite sa duksom (sa kapuljačom ili bez) ili nečim na raskopčavanje, ovaj autfit je jedan od najlakših izbora koji možete imati. Iako se tehnički smatra ležernom odećom, i dalje možete da imate taj cool girl vibe, ako uz sve dodate, na primer, kaput.

 Helanke uz mantil

Kad dođe jesen, neka vaš mantil govori sve umesto vas. Nema potrebe da se dalje trudite, jer kada na sebe navučete ili ogrnete mantil, vaš autfit će automatski biti transformisan za 180 stepeni. Helanke i duks sa mantilom su odličan način da se istaknete i dozvolite svojoj internoj ležernoj Francuskinji da izađe napolje.

Pročitajte i ovo: Evo kako da sa letnje rutine pređete na udobni jesenji režim

Ovo su, naravno, samo pojedini predlozi koje imamo za vas, ali vas navodimo da budete kreativni i eksperimentišete sa svojim omiljenim komadima. Nadamo se da vas je ovaj mini-vodič inspirisao da izdvojite pojedine od ovih komada i isprobate ih ove jeseni!

Naslovna fotografija: instagram.com/daniellee_esther

Nenad Grubanoski

Comments