Hipnoza je potpuno prirodno stanje našeg uma. To je ono divno stanje u kome se nalazimo kada nakon fizičke aktivnosti ležimo u krevetu i opuštamo se. Prisutni smo, ali je um relaksiran i šalje nam prijatne slike koje kao da nas lagano uvode u san.

Do ovog stanja se može lako doći pomoću školovanog terapeuta koji vam omogućava da vidite sebe upravo onakvog kakav bi ste želeli da budete.To je metoda koja vam vraća životni elan, daje inspiraciju i motiv, omogućava vam da upoznate najbolju verziju sebe.

hipnoterapija Zašto da hipnoterapija bude vaš izbor

Iako većina misli da nikada nije bila u stanju hipnoze, svako od nas može da navede primer kao što je potpuno isključenje od okolnih događaja tokom razmišljanja o voljenoj osobi, nemogućnosti da se seti detalja sa putovanja kolima ili isključenja tokom gledanja dobrog filma ili čitanja zanimljive knjige. Ovi momenti predstavljaju prirodno stanje hipnotičkog transa koje se može iskoristiti kao moćni alat u rešavanju mnogih problema koji nam na prvi pogled deluju nerešivo, a koji umanjuju kvalitet života.

Nakon uvodnog upoznavanja i definisanja ciljeva, vođeni glasom terapeuta, dolazite do stanja u kome su vam telo i um prijatno opušteni. Iako često izgleda kao da ste zadremali, deo uma kome se teraput obraća ostaje aktivan, prateći sugestije. Osećaj je dakle sličan sanjarenju u kome vidite mogućnost da promenite ono što vas sputava.

Comments