Ah, taj period između 2000. i 2005. godine kada je pop muzika doživela procvat. Kada smo “rezali” albume na CD-ovima, gledali spotove na DVD-u, nosili farmerice sa niskim strukom, naočare u boji, čupali obrve tako da budu kao dve linije… Kako većinu redakcije čine deca devedesetih, posebnu ljubav osećamo prema hitovima s početka dvehiljaditih. Gen Z vraća Y2K estetiku i drago nam je zbog toga, ali nemojte očekivati da ćemo ponovo nositi farmerice sa niskim strukom – nismo više tako mladi, niti su one udobne.

To ne znači da u kancelariji ne uživamo u hitovima dvehiljaditih. Naprotiv, puštamo ih na repeat i znamo sve hitove od reči do reči. Ovo je lista pesama koju obožavamo i silno smo se zabavili dok smo je sastavljali. Slušajte sa nama najveće hitove ovog perioda:

Jennifer Lopez – Love Don’t Cost a Thing

Dvehiljadite ne mogu da prođu bez naše Jenny From the Block! Jennifer je zaista obeležila ovaj period – što u muzici, što na filmu – i time zaslužuje počasno mesto na našoj listi.

Britney Spears – Toxic

Britney je, takođe, sinonim za dvehiljadite. Imala je hitove i pre pesme Toxic, kao što su Oops I Did It Again ili Stronger, ali Toxic je nama lično draži, jer je Britney tu evoluirala u mladu, seksi ženu. Ranije pesme više vezujemo za detinjstvo.

Justin Timberlake – Cry Me A River

Justin ne ide slučajno odmah nakon Britney. Njih dvoje su bili it couple dvehiljaditih… Doduše, raskinuli su 2002. godine, ali svejedno, bili su ultra, mega, giga popularni. Iste godine je Justin objavio i ovu pesmu, za koju mnogi tvrde da je posvećena raskidu sa Britney:

P!nk – Get The Party Started

Da, želimo da vas vratimo u vreme MTV-a, vreme kada je P!nk vladala muzičkom scenom. Ona je uvek bila buntovna i svoja, a pesma Get The Party Started je lansirala njenu karijeru, što je P!nk vrlo pametno iskoristila, nastavivši da niže planetarne hitove.

Avril Lavigne – Complicated

Avril Lavigne je bila veoma važna za našu rok tinejdžersku fazu. Ona je u toku svoje karijere imala pregršt odličnih pesama, ali balada Complicated je za nas nešto posebno:

Eminem – Lose Yourself

Samo ćemo reći 8 Mile – i to će vas sigurno vratiti u period kada je Eminem bio jedan od najpopularnijih repera na svetu. Tako je i Lose Yourself njegov mega hit koji svi znaju.

Kylie Minogue – Can’t Get You Out Of My Head

Da li ste, kao i mi, ovu pesmu zvali samo: La la la? Verujemo da je to pevušenje poznatije od naziva same pesme. Svejedno, ovo je ogroman hit koji je neodvojiv od perioda dvehiljaditih.

t.A.T.u. – All The Things She Said

Dve Ruskinje iz ove grupe su napravile toliki boom sa ovom pesmom da su svuda bile prisutne. Pod svuda mislimo na Bravo, Huper, MTV i Viva Plus, naravno.

Evanescence – Bring Me To Life

Ova pesma nas u sekundi vraća u dvehiljadite. Mogla se čuti po svim lokalima i znali ste sve reči nebitno da li volite rok ili ne. Prosto, ova pesma spada u opštu kulturu.

Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya, Pink – Lady Marmalade

Šta da uradite ako želite da najpopularnije zvezde jednog perioda udružite u jednoj pesmi. Pa, pozovete Christinu Aguileru, Lil’ Kim, Myu i Pink. Voulez-vous coucher avec moi ce soir? Pardon my French.

Christina Aguilera – Dirrty

Ne možemo da govorimo o dvehiljaditim, a da izostavimo Christinu (iako je učestvovala i u prošloj pesmi), Dirrty je nama najdraža pesma, ali, rame uz rame, sa njom su i Genie in the Bottle Beautiful.

Usher – Yeah!

Kada spomenete prvu polovinu dvehiljaditih, u glavi nam iz momenta odzvanja Yeah, yeah, yeah i za to je kriv Usher.

The Black Eyed Peas – Where Is The Love?

Što se tiče Black Eyed Peas, “mrtva trka” je između pesama Where Is The Love, Shut Up My Humps – barem što se tiče perioda do 2005. godine. Mi smo ipak odabrali Where Is The Love, jer je to pesma sa kojom je ova muzička grupa osvojila čitav svet.

50 Cent – In Da Club

Još u toku devedesetih, uspon rep muzike je započeo sa 2Pacom. To se nastavilo i u dvehiljaditim, kad su pojedini reperi dostigli svetsku slavu, a geto je našao svoj prostor u popularnoj kulturi. Tako je 50 Cent postao neizostavan deo ovog perioda.

Sean Paul – Get Busy

Kada čujemo i ovu pesmu, odmah se vratimo u detinjstvo, početak puberteta i obožavanje muzičkih zvezda sa MTV-a. Get Busy je morao da se nađe na plejlisti svake žurke s početka dvehiljaditih.

Enrique Iglesias – Hero

Ok, sad ćemo da pređemo na balade. A kada govorimo o baladama iz ovog perioda, naravno da govorimo o Enriqueu Iglesiasu.

Shakira – Whenever, Wherever

Nastavljamo sa latino vajbom i vatrenom Shakirom. Uzburkala je ceo svet sa ovom pesmom i nesvakidašnji, seksi načinom plesanja. U detinjstvu smo svi pokušavali da igramo kao Shakira, a sad kad bismo to probali – verovatno bismo povredili leđa.

Linkin Park – In The End

I za kraj, kao šlag na tortu, kao najbolje od dvehiljaditih izdvajamo Linkin Park, bend koji je napravio tako dobar balans između metala i repa, učinivši ga privlačnim širokim masama.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments