H&M se sinoć pridružio najvećoj modnoj noći – Met Gali 2024. Awkwafina, Adwoa Aboah, Paloma Elsesser, Quannah Chasinghorse, Hari Nef i Stefon Diggs prošetali su crvenim tepihom noseći jedinstvene H&M kreacije.

Awkwafina 1 H&M se vratio na Met Galu   pogledajte kreacije koje su nosili Awkwafina, Hari Nef i Stefon Diggs

Awkwafina (Photo by John Shearer/WireImage)

Tim dizajnera iz H&M-a, koji stoji iza ekskluzivnih kolekcija kao što je H&M Studio, kreirao je prilagođene kreacije inspirisane ovogodišnjom temom  Instituta za kostime Sleeping Beauties: Reawakening Fashion dress code-om The Garden of Time. Tema izložbe inspirisala je brend da provede vreme sa arhivama H&M-a koje postoje još od 1947. godine kada je brend osnovan. Oslanjajući se na optimizam i ultra ženstvenost mode kasnih četrdesetih godina prošlog veka, arhivski modeli doveli su do modernih verzija sa dramatičnim izgledom u romantičnim tonovima inspirisanim ovogodišnjom temom.

Adwoa Aboah 1 H&M se vratio na Met Galu   pogledajte kreacije koje su nosili Awkwafina, Hari Nef i Stefon Diggs

Adwoa Aboah (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

“Met Gala je kulturni fenomen i trenutak za H&M da pokaže šta može u smislu prilagođene mode. Tema ove godine nam je omogućila da kreiramo moderne, jedinstvene dizajne inspirisane bogatom baštinom našeg brenda, koje su naši gosti impresivno izneli”, rekla je Ann-Sofie Johansson, glavna dizajnerka ženske odeće i kreativna savetnica u H&M-u.

Hari Nef H&M se vratio na Met Galu   pogledajte kreacije koje su nosili Awkwafina, Hari Nef i Stefon Diggs

Hari Nef (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Dva kostima iz H&M arhive – haljina od recikliranog poliestera sa resama i svetloroze haljina napravljena od organske svile, viskoze i recikliranog poliestera, biće prikazane na izložbi. Ovi arhivski modeli iz H&M-ove Conscious Exclusive kolekcije iz 2017. godine služe kao primer emocionalne veze koju moda može imati sa prirodnom.

Stefon Diggs H&M se vratio na Met Galu   pogledajte kreacije koje su nosili Awkwafina, Hari Nef i Stefon Diggs

Stefon Diggs (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Izložba Sleeping Beauties: Reawakening Fashion biće dostupna javnosti od 10. maja do 2. septembra u Muzeju umetnosti Metropoliten u Njujorku.

Comments