Šta vam je najvažnije u toku planiranja proslava ili odlazaka na rođendane svojih bliskih ljudi? U većini slučajeva, najvažnije vam je da se lepo sredite, ali i da pored toga imate lepu i udobnu obuću. Nemate previše štikli jer deluje kao da su sve neudobne i nikada do sada niste pronašli one koje možete da nosite duže od pola sata.

Ipak, postoje žene kojima je nošenje visokih potpetica zadovoljstvo, ali i u opisu posla, pa može da se kaže da su pronašle načine koje olakšavaju nošenje ove vrste obuće. Ako vam kažemo da postoje trikovi koji će štikle učiniti udobnim, da li biste ih odmah kupili? Ako je vaš odgovor potvrdan, nastavite da čitate ovaj tekst, jer postoje ključne stvari koje morate da ispoštujete i nosićete štikle sa zadovoljstvom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izi Angus (@iziangus)

Razgazite ih

Da li ste nekada pokušali da razgazite obuću? Obujte deblje čarape i nekoliko minuta nosite štikle, ponovite taj postupak više puta u toku dana, nakon toga, obuća će vam postati udobnija i laganija. Za još bolji efekat, nakon što obujete čarape i nazujete štikle možete da ih grejete fenom nekoliko minuta, njihov oblik će se tada malo promeniti, ali će vam postati udobnije!

Koncentrišite se na hod

Hodanje na potpeticama ne može da se poredi sa hodanjem u ravnoj obući, zbog toga vam je potrebno da imate strategiju. Kada hodate na štiklama, trebalo bi da hodate tako što ćete prvo da se oslonite na petu, a potom na celo stopalo. Tako ćete održavati ravnotežu. Osim toga, pokušajte da hodate prirodno i neka vas ne opterećuje to što ste na štiklama. Često se dešava da one i nisu toliko neudobne, ali da kroz konstantno razmišljanje ubedite sebe da jesu.

Pročitajte i ovo: Zašto je kapsula garderober iz sezone u sezonu tako popularan?

Usporite

Ako u prvih nekoliko minuta nošenja potpetica pomislite da možete u njima da hodate kao da ste u ravnom, i onda ubrzate hod, znajte da će vas ubrzo stopala zaboleti. Važno je da usporite i opustite se, hodajte laganije nego inače i dajte sebi vremena da se naviknete. U slučaju da izlazite i znate da ćete u toku večeri igrati, izaberite potpetice sa nižom štiklom jer su one svakako praktičnije za đuskanje.

Razmotrite visinu štikli

U zavisnosti od toga kakvi vas događaji očekuju, birajte visinu štikli. Ako je potrebno da izdržite više od 8 sati na njima, obavezno uzmite one sa manjom štiklom i oblikom koji neće stvarati pritisak vašim prstima.

Budite u pripravnosti

Postoji bezbroj rešenja koja mogu da učine nošenje potpetica jednostavnijim. Ako imate uska stopala koja često klize u štiklama, koristite držače za petu. Svaki put kad obujete najdraže crvene salonke dobijete žulj, pokušajte sa tečnim flasterima koji će držati vaše stopalo u mestu i istovremeno ga zaštititi od žuljeva. Bez obzira na to kakav problem imate sa određenim parom obuće, pokušajte da masirate svoja stopala kremom, a potom ih osvežite bebi puderom.

Noć pre nošenja obuće uradite piling stopala i u potpunosti se opustite, unosite i dovoljno količine u organizam kako biste izbegli otečenost. Za svaki slučaj, ponesite rezervni par obuće jer ako budte previše plesali, sigurno ćete poželeti da budete u ravnom. Na samom kraju, najvažnije je da se dobro zabavite!

Pročitajte i ovo: Da li su bolero džemperi novi zimski trend?!

Naslovna fotografija: instagram.com/live_bythoughts

Dragana Stojanović

Comments