Leto je predviđeno za zabavu, a to odražavaju i najnoviji beauty trendovi – a tu se trenutno posebno izdvaja hologramska šminka. Spremite se da svuda vidite hologramske senke – ovaj stil šminkanja je stvoren za letnje žurke, festivale i ostale svečanosti na kojima želimo da se istaknemo.

Ovaj upečatljivi, blistavi trend šminkanja očiju će vas naterati da bacite svoj tečni ajlajner u stranu i umesto njega upotrebite senke i hajlajtere koji se lako nanose.

Poznati šminker holivudskih zvezda, Michael Antony, prvobitno je uradio hologramski makeup look na Katy Perry kako bi odgovarao njenoj metalik-zelenoj haljini za TV epizodu emisije American Idol. Krajnji rezultat je bio blistav izgled očiju – senke su reflektovale svetlost i izgledale su prilično futuristički.

Sedefasti tonovi senke mogu izgledati kao da se pomeraju na svetlosti, odajući utisak kretanja. Iz tog razloga, trend šminke hologramskih senki privlači poglede poput magneta. Nije važno gde se nalazite — u klubu, na rođendanskoj žurci ili samo u opuštenom druženju sa prijateljima — sve oči će neizbežno biti uprte u vas.

Osnovna makeup tehnika za hologramsku šminku

Da biste isprobali trend holografske šminke kod kuće, počnite tako što ćete svoje kapke pripremiti korektorom ili bazom za senku. Zatim, koristeći prste, utapkajte holografske senke ili hajlajter na centar kapaka, unutrašnjeg ugla i ispod obrva. Ključ je da senke ili slične proizvode lagano utapkavate na željeno mesto, a ne da ih razmazujete.

Evo magičnog trika makeup profesionalaca: koristite tanku četkicu i blago vodom navlažite proizvod koji koristite, a gornju i donju liniju oka uokvirite vlažnim hajlajterom ili senkom. Taj trik aktivira proizvod i daje vam malo drugačiji efekat. U pitanju je tehnika koja zaista privlači pažnju na vaše oči.

Hologramska šminka – kako da je nosite

Topla hologramska šminka

Pošto je hologramska šminka sama po sebi tako smela, ne morate da koristite jarke boje. Neka vam inspiracija bude elegantni makeup look koji je poznati šminker Patrik Ta kreirao za Gigi Hadid. Izabrao je tople zlatne nijanse koje mogu da se nose čak i za dnevna izdanja.

Zvezdana hologramska šminka

Ko ne bi želeo da ima Van Goghovu „Zvezdanu noć“ na svojim kapcima? Ovo je najkreativnija verzija hologramske šminke. Da biste kreirali ovaj makeup look, nanesite hologramske plave, žute i zelene senke i poigrajte se!

Hologramski cut crease

Cut crease tehnika nanošenja senki je dobro poznata – u pitanju je dramatičan, glamurozan makeup look za sve posebne prilike. Ako upotrebite hologramske senke kako biste postigli cut crease izgled, vaša šminka će biti još spektakularnija. Dobra ideja za mature ili venčanja.

Pastelna hologramska šminka

Ako više volite suptilniji, nežniji hologramski makeup look, izaberite pastelne nijanse senki. Šminka će biti jednako efektna, međutim, mnogo ženstvenija. Nosite ovu verziju hologramske šminke uz elegantne odevne kombinacije.

Hologramski smokey eye

Smokey eye tehnika šminkanja je klasika i zauvek će se nositi. Uglavnom se za ovaj izgled koriste tamnije senke, ali ako dodate hologramske detalje, vaši kapci će izgledati dinamičnije. Još jedan look koji je idealan za večernje varijante, kad želite da budete u centru pažnje.

Biserna hologramska šminka

Hologramske senke ipak najbolje izgledaju u belim i srebrnim nijansama. Bela senka je sama po sebi upečatljiva, a inspiracija za kreiranje ovog makeup looka može da vam bude manekenka Elsa Hosk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Pročitajte još i: Crna olovka za usne? Da, moguće je nositi je i izgledati dobro!

Naslovna fotografija: instagram.com/patrickta

Božica Luković

Comments