Da li ste ikada zastali i usred svakodnevnog haosa se zapitali na čemu ste zapravo zahvalni u ovoj tački života?

Nekad smo toliko preopterećeni onim što nemamo i beskonačnim spiskovima svojih želja, da zaboravimo ili u potpunosti zanemarimo sve sitnice zbog kojih smo zahvalni u ovom trenutku. Naravno, hustle kultura i neprestano nametanje bucket listi (kao i svakodnevnih to-do spiskova) igra određenu ulogu u svemu tome.

Razmislite kada ste poslednji put seli i na papir (ili u beleškama svog pametnog telefona) zapisali šta je ono što već imate – i što vas svakog dana čini srećnijim. I ako to još niste uradili u 2023. godini, znajte da nije kasno. Nismo ušli u 2024. sve dok na satu (ili na telefonu) ne otkuca 00:00č!

5 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

Zašto najmanji broj fotografija imamo sa osobama koje nam najviše znače?

U WANNABE timu smo se odlučili za trenutak introspekcije i međusobno podelili svoje misli, razloge za zahvalnost i planove za praznike. Dok sedimo u kancelariji i diskutujemo, shvatamo da je svako od nas postigao fantastične rezultate (i ne pričamo nužno o poslu). Možda je u tome tajna – ne razgovaramo dovoljno (i ne mislimo nužno na članove našeg tima).

Možda nam je svima potrebno da se povežemo i potrudimo da čujemo drugu stranu. Neka ovo bude vaš znak da pošaljete tu poruku za “dobro jutro”, odete na kafu sa prijateljima ili članovima porodice koje niste videli mesecima i tako napravite foto-uspomene sa najdražim ljudima. Nije li to ironično, što najmanji broj fotografija uvek imamo sa osobama koje nam najviše znače?

Fotografišemo se u luksuznim i “posebnim” prilikama, ne shvatajući da su ljudi koji su deo naše rutine – upravo oni koji naše živote čine posebnim svakog dana. Ako vam je potreban dodatni podstrek da kreirate uspomene sa onima koje volite, kao što ste pretpostavili, imamo ga.

Jedan telefon, četiri kamere i bezbroj prilika za čuvanje naših sećanja od zaborava – HONOR Magic V2 poseduje tri zadnje kamere i jednu prednju. Glavna kamera od 50MP je tu da zabeleži svakodnevne trenutke zahvalnosti, bilo da se uz nju pozdravljate sa 2023. godinom ili okrećete novu i još uvek neispisanu stranicu – 2024

3 1 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?
4 1 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

Pronađite 2023 razloga za zahvalnost - povežite se sa najbližima

Kraj 2023. daje i 2023 razloga za zahvalnost, što je savršen povod da započnete razgovor sa svojim bližnjima postavljanjem jednostavnog pitanja: “Na čemu smo zahvalni?” Odmah ćemo vam otkriti odgovore članova WANNABE tima, te vas pozivamo da nam se pridružite dok otkrivamo zašto je ova tema tako važna – i zbog čega mislimo da se o njoj ne diskutuje dovoljno.

Za početak, naša account menadžerka Bilja je zahvalna na tišini jutra pre nego što se ulice probude i započnu gradsku buku. Božica, kreatorka sadržaja – i još važnije, strastveni ljubitelj kafe, zahvalna je na toplini i omamljujućem mirisu svog omiljenog napitka, koji predstavlja neizbežan deo njene magazinske svakodnevice. 

quotation Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

“Ljudska priroda je da uvek teži nečemu, a to često dovodi do stavljanja akcenta na ono što nemamo i na razloge zašto je tako. Ipak, meni se čini da smo uvek baš tamo gde treba da budemo”, istakao je naš kolega Alek, koji stoji iza magičnih fotografija WANNABE MAGAZINE-a.

quotation Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

“Čak i kada ne dobijemo ono čemu smo se nadali, možemo da pokušamo da u tome nađemo sigurnost. Možda nas iza ugla čeka nešto bolje, a ono što želimo nije nužno uvek ono što nam je potrebno. Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvaraju”, nadovezala se na priču Milica, kreatorka sadržaja i povremena egzistencijalistkinja.

10 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?
8 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

Sve je stvar perspektive: Pogledajte duboko u sebe

Čarls Bukovski je jednom prilikom rekao: Kada vas niko ne budi ujutru, i kada vas niko ne čeka noću, i kada možete da radite šta god poželite – da li to nazivate slobodom ili samoćom?

Sve je stvar perspektive. Da, određene situacije su neporecivo loše i nekad nam se dešavaju stvari u kojima ne možemo da vidimo niti “zašto je to dobro”, niti kako je “čaša polupuna”. Ali, ako zavirimo duboko u sebe – naći ćemo bezbroj snova, zapostavljenih talenata, prigušenih svetala koje ponovo možemo da upalimo i osvetlimo put.

Dani su sve kraći, a noći sve duže – i mrak pada dok je još uvek “dan”. Ako i vi spadate u ekipu koja ne podnosi upaljene sijalice u 4 popodne, velika je verovatnoća da su gradsko osvetljenje i bljesak vašeg ekrana trenutno jedini izvori svetlosti u prostoriji.

To može da bude izazovno za zdravlje vaših očiju i verovatno ste primetili da vam je, tokom zimskog perioda, teže da gledate u ekran. Ipak, kada posedujete ekran od 6,43 inča, i kad vaš rasklopljeni telefon maltene postaje tablet se velikim LED ekranom (7,9 inča), situacija je znatno olakšana.

Civilizacijski smo sve više okrenuti tehnologiji i zato su nam više nego ikad pre potrebne inovacije usmerene na čoveka. HONOR Magic V2 donosi povoljnosti poput PWM tehnologije zatamnjivanja ekrana od 3840 Hz, što naprezanje očiju svodi na minimum, te nam omogućava duže gledanje u ekran i tokom zimskog perioda.

6 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

Potreban nam je neko (ili nešto) kao oslonac na kraju dana

U konstantnoj žurbi, treba nam nešto što će praviti balans – što će nas smirivati i na šta ćemo moći da se oslonimo. Nešto što će trajati i biti tu na kraju dana. Budući da nam je svima telefon “srastao sa rukom”, treba nam uređaj koji se neće gasiti kad nam je najpotrebniji. 

Kada radite u dinamičnom i intenzivnom okruženju kao što je WANNABE MAGAZINE, teško je naći stvar koju će članovi ove kreativne struje ceniti više od doslednosti. Pre svega, potreban je uređaj uz koji je moguće završiti obaveze i svakodnevne zadatke bez overthinkinga da li će se već u sledećem trenutku ugasiti.

Priznajmo, niko u 2023. (uskoro 2024) ne želi da bude vezan za punjač – i tu u igru dolazi dvostruka silicijum-karbonska baterija koju nudi HONOR Magic V2. Masovna baterija omogućava skoro 10% više energije, a sa prosečnom debljinom od samo 2,72 mm postiže kapacitet do zapanjujućih 5.000 mAh (te slobodno možete da budete mirni).

9 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?
2 1 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

Spoj dva sveta: Tehnologija i priroda kao deo jedne strasti

Kako teče ovaj razgovor, shvatamo da ne želimo da budemo nefer, i zato moramo da istaknemo da članove našeg tima ne čine samo novinari, kreatori sadržaja, urednici i menadžeri. Tu su i grafički dizajneri i videografi koji se svakodnevno oslanjaju na naprednu tehnologiju – više od bilo koga drugog.

Za početak, naša grafička dizajnerka Tamara, koja je zaslužna za sve fabulozne vizuale magazina – podelila nam je važnu anegdotu, a to je da inspiraciju za svoj rad najčešće traži u stvarnom svetu i, pre svega, u prirodi. Kao strastveni planinar i zaljubljenica u tehnologiju, svakodnevno spaja dva sveta, što joj omogućava da uhvati čaroliju trenutka – bilo da je nadahnuće pronašla u prirodnoj paleti boja ili u pejzažu urbanog grada.

Kreativcima, više nego ikad pre, treba telefon koji će spojiti dva paralelna prostora, što ne predstavlja nikakav problem, imajući u vidu da HONOR Magic V2 podržava Parallel Space, koji vam omogućava da razdvojite poslovne i privatne podatke, ali i da nezavisno upravljate aplikacijama u dva prostora istovremeno. Najprecizniji opis ove funkcije bio bi da u svom telefonu imate još jedan telefon (i da uvek možete da se oslonite na još jedan prostor).

I dok se trudimo da balansiramo dva prostora – poslovni i privatni život, poslovne i privatne podatke, i uz sve to praktikujemo zahvalnost, sklopićemo svoj telefon (ni krivog ni dužnog) – beskonačan broj puta.

Zato nam je potreban uređaj koji će izdržati broj sklapanja koji je približan beskonačnom (ovo nije hiperbola). Ako se pitate na koji broj ciljamo – precizna cifra je čak neverovatnih 400.000, a pored toga, HONOR Magic V2 ima i SGS sertifikat o izdržljivosti, tako da možete da budete bezbrižni.

0 2 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?
7 2 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

U Novu godinu ulazimo bez ikakvog tereta

Za kraj, pre nego što podelimo svoje finalne razloge za zahvalnost – naglasili bismo da u Novu godinu želimo da uđemo “lagani” i bez ikakvog tereta. Ovog puta, okrećemo se maksimalističkim ciljevima i minimalističkim telefonima, te nam ne treba ništa što je teško, kao ni predmeti koji bodu oči – naprotiv, okrećemo se “tihom luksuzu”.

U čitavu estetiku i novi list koji smo entuzijastično okrenuli uklapa se i HONOR Magic V2, koji je, ni manje ni više, najtanji i najlakši pametni telefon na svetu. Težak je samo 231g i debeo svega 9,9 mm kada je sklopljen, te rasterećeno možete zakoračiti u godinu pred sobom.

Istina je, ostavljamo bespotreban teret u 2023, i priznajemo da je godina iza nas bila prepuna izazova. Neki od nas su se suočili sa različitim gubicima (i nastavili dalje), drugi su marljivo radili trudeći da postignu ciljeve za koje su samo oni znali, a neki su svoje prećutne ciljeve i ostvarili – i na to treba da budu ponosni!

Iza sebe, ostavljamo kreativni haos, pozitivne promene, teške odluke i novostečena iskustva, a u Novu godinu ulazimo spremni i odlučni da sačuvamo trenutke koji će potencijalno obeležiti naše živote. Naše odluke danas definišu kako će nam život izgledati sutra – i zato nemojte da odlažete da se povežete sa onima koje volite i zabeležite zajedničke trenutke na kameri (pic or it didn’t happen – bićete nam zahvalni za koju godinu!).

1 1 Honoring HONOR: Na čemu smo sve zahvalni u 2023. godini?

Za više informacija o HONOR Magic V2 telefonu, ali i drugim HONOR proizvodima, posetite njihov sajt, Instagram, TikTok i Facebook stranicu.

Comments