Kako svaki horoskopski znak ima određene karakteristike, stvari koje voli i koje ga čine srećnim, napravila sam malu rekapitulaciju svog astro znanja i došla do zaključka da zaista postoje tako tipični pokloni koji će obradovati ljude. Pokloni za rođendan uvek stvaraju velike nedoumice, jer želite da oduševite i iznenadite tu osobu, da poklon bude originalan i odgovara njihovoj ličnosti. Tu je astrologija da vam pomogne! Tako da ukoliko idete ovih dana na neku proslavu i još uvek se dvoumite šta pokloniti domaćinu, evo ideje.

Ovan

Ovan je kao malo dete. Kada dobije poklon odmah će ga raspakovati (iscepati pakovanje) i jasno vam pokazati da li mu se sviđa. Kod Ovna nema blefa, tačnije ima, ali njegove impulsivne reakcije su tako jasan znak da vam neće ni biti potreban odgovor na pitanje da li mu se poklon dopao. Ovnu nemojte kupovati i priređivati neke kreativne poklone, on je praktičan. Poklonite mu nešto što zante da mu treba. Uvek će se obradovati nekom elektronikom ili sportskim aksesoarom. Devojci Ovnu poklonite neki praktičan fashion komad, recimo majicu sa printom ili nekim cool natpisom.

Pročitajte i ovo: Evo koji horoskopski znaci mogu da funkcionišu zajedno

Bik

Bik bi se zaista potrudio oko vašeg poklona, u to budite sigurni, pa tako kada birate poklon za njega imajte to u vidu. Oni su materijalisti i šta god da se odlučite da im kupite vidite da to ima etiketu nekog zvučnog brenda. Muškarcu uvek možete pokloniti neku kvalitetnu košulju za posao, dok ženi možete pokloniti novčanik. Nadam se da ne moram da vam napominjem da košulja ne bude nikakava sintetika, a da novčanik mora biti kožni.

Blizanci

Blizanac obožava svoje rođendane, pa će se tako veoma radovati istom. Ne zbog poklona, zaista. Kada kaže proslava Blizncu je u mislima to percipirano kao druženje sa ljudima, a ne nekakva parada poklona. Uvek će se obradovati CD-u neke grupe koju obožava ili nekoj kompilaciji hitova, pored toga mu možete pokloniti i neki sportski sat u boji (znate one gumene satove). Ženi Blizancu obavezno kupite cveće i to šareno, a kada joj birate poklon možete joj uvek uzeti neku knjigu. Takođe bi joj možda značilo ove sezone da dobije naočare, pa ukoliko ste u prilici pravac po poklon.

Rak

Nežnom Račiću uvek kupite parfem. Bilo da govorimo o muškarci ili ženi. Vodite računa oko izbora mirisa, jer njih guše napadni i teški parfemi, pa bi bilo fino da se raspitate koji parfem im je omiljeni. Rak je romantična duša i jedan je od znakova koji će se oduševiti vešem trudu oko poklona, pa možete napraviti neku vašu zajednički sliku i kupiti neki kvalitetan ram (boja može biti recimo staro zlato). Iza slike obavezno stavite posvetu, oni to vole.

Lav

Lavu kupite skup poklon. To odmah da vam kažem. Što skuplje to bolje – to je lavu idealan poklon za rođendan. I ako nije skup, on ne sme izgledati jeftino. Muškarcu možete kupiti neki kvalitetan upaljač ili kravatu, dok ženi nećete pogrešiti sa torbom. Ukoliko su naravno vaše mogućnosti manje (što je, je l’ više verovatno) opredelite se pre za recimo ogroman buket cveća ili neku dobru knjigu nego da im kupujete nešto što nije po njihovim merilima. Lav će ceniti to i odužiće vam se sigurno i više nego što očekujete, ali, molim vas, nemojte mu slamati srce sintetičkim poklonima lošeg kvaiteta.

Devica

Devica je čista, uredna i vrlo racionalna, tako da se i vi time vodite kada joj budete birali poklon. U svakom slučaju nemojte misliti da će vam ostati dužna, dobićete poklon za svoj rođendan iste vrednosti kao što ste njoj (Devici) poklonili. Devojci rođenoj u septembru uvek možete kupiti neku belu majicu koju može kombinovati na više načina i stilova. Muškarcu ovog znaka možete odabrati neki kožni kaiš kao poklon za rođendan.

Vaga

Vaga obožava sebe, Vaga živi za modu. Imajte to u vidu kada joj budete birali poklon. Neka to bude neki fashion komad u svakom slučaju. Nisu osetljivi na luksuz i odlično znaju da prepoznaju kvalitet, ali ne toliko kao recimo Lavovi. Devojci Vagi osim šminke možete pokloniti neke lepe minđuše ili nešto od nakita, dok ovom muškarcu uvek kupite neki aktuelan parfem, po mogućstvu da je izašao na tržište pre mesec dana. Mirisna nota im je važna, ali važnije im je da taj parfem bude in i da ga promoviše neka poznata ličnost.

Škorpija

Škorpija bi se najviše obradovala da joj recimo kupite aparat za čitanje misli drugih ljudi, ali pošto to naravno ne možete, kupite joj neki lep šal ili rukavice. To im uvek treba. Škorpija je vrlo trezvena i racionalna i uvek joj treba kupiti nešto što joj je zaista potrebno u tom trenutku. Uostalom pitajte ih jasno i glasno. Ne gledaju Škorpije na poklon kao “vau iznenađenje” tralala, oni da vama kupuju poklon pitale bi vas šta vam treba. Možete im dati i novac, pa da same nešto kupe. Zvuči glupo i neinspirativno, ali objektivno Škorpija se nešto i ne “loži” na poklone, tako da vam ona uvek može jedina pomoći oko toga šta joj zaista treba. Dakle, sa Škorpijom uvek otvoreno i iskreno.

Strelac

Je l’ imate para da Strelcu platite neko lepo jednodnevno putovanje? Imate, super rešena dilema. Ako, pak, nažalost ipak spadate u većinu koja nema novca da ispunjava željice jednom dragom Strelcu, kupite mu neki zanimljiv poklon. Nisu njemu potrebne stvari, garderoba, niti bilo kakav modni sadržaj, ne dopada mu se takav poklon za rođendan. Možete mu napraviti neki film sa vašim zajedničkim slikama, ili recimo napravite mu film u kome će svi njegovi prijatelji pričati nešto o njemu. Strelac će se oduševiti. Eto vidite i sa malo para možete učiniti srećnim ove divne nasmejane zimske ljude.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Vikend challenge u odnosu na vaš horoskopski znak

Jarac

Kada biste vi samo znali koliko on mrzi da bira poklone i kako bi vam najradije dao svoju platnu karticu kada je vaš rođendan da nešto izaberete po svom ukusu i svi zadovoljni. E sad, kada dođe januar i kako se približava njegova proslava stvari su malo drugačije. Jarčevi potajno, veoma traže pažnju. Tako da kada im birate poklon, potrudite se. Ili im pak suptilno stavite do znanja da ste se veoma pomučili da mu kupite nešto što bi se njemu svidelo. Neki lep džemper sa V izrezom koji može da nosi na posao uz košulju i van posla uz majicu super je poklon, jer su Jarčevi racionalni – kupuju ono što će moći da nose na više načina i poslovno orjentisani – važno im je da imaju dosta business garderobe. Devojci možete pokloniti ili neki lep sat ili belu pamučnu košulju.

Vodolija

Vodolija je dokaz da pokloni za rođendan ne moraju biti materijalni. Muškoj Vodoliji uplatite Paintball i povedite celu njegovu ekipu na druženje. Vodoliju ste kupili za ceo život. Devojke su za nijansu manje okrenute prijateljima, pa njima recimo možete kupiti neku lepu cvetnu haljinu koju će moći da nosi celo leto. Važno je da kroj bude urađen sa stilom i da ima mnogo boja. Njima materijalna strana poklona nije toliko važna, pa i da recimo nemate novca u trenutku njihovog rođendana možete im to jednostavno reći i Vodolija će biti apsolutno cool po tom pitanju. Uostalom i oni da nemaju para tako bi vam iskreno rekli. Sa Vodolijama se sve može lako i lepo dogovoriti.

Ribe

Lepoj Ribi uvek kupite neku elegantnu crnu košulju ili dugu suknju. Važno je da materijal bude svilenkast ili da ima čipke – Ribe to vole. Crna boja im prija i naglasiće njihovu seksi stranu. Muškarcu Ribi kupite neki gadget ako ste u prilici ili možda neki lep rokovnik u koji će moći da upisuje sve obaveze. Riba bi vama poklonila pesmu ili neki stih sigurno, pa joj uz poklon uvek podarite makar i neku čestitku sa personalizovanom porukom. I Ribe vole lepe mirisne note, pa je parfem nešto što će ih sigurno obradovati ukoliko ne budete imali bolju ideju.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Popović

Comments