Da li ste već pričale sa svojim drugaricama o njegovom horoskopskom znaku? Ili ste odmah čekirali šta kaže co-Star? Ili oba? Mislim, oba su nekako najbolja kombinacija. Kada nam drugarice daju savete iz prve ruke, to ima posebnu vrstu težine, jer je svaka od nas imala drugačije iskustvo sa, na primer, Bikovima, a to nas, naravno, ne zaustavlja da napravimo paralelu. Mislim da nijedan tekst o horoskopu nisam čitala sa više zabave nego one tekstove koji pominju određene karakteristike znakova, a ja uzbuđeno vičem da, da – to je istina!

Astrolozi kažu da je proučavanje kompatibilnosti vaših natalnih karti nešto što najmanje određuje vašu budućnost, ali da može da vam pomogne da naučite kako da komunicirate sa pojedinim znakovima i da vas obavesti o tome na koje crvene zastavice treba da obratite pažnju.

Zamislite ovo, niste proveravali da li su vaše natalne karte kompatibilne, i ušli ste u neki, kakav god, odnos. Posle izvesnog vremena primećujete određeni šablon koji se ponavlja. I onda vam drugarica kaže – hej, pa proveri mu natalnu! Vi proverite i imate šta da vidite – svuda crvene zastavice! Vaši horoskopski znaci se zaista ne poklapaju i sada, koliko god da smešno zvuči, pojedine stvari, zaista, imaju smisla. Možda je između vas postojala samo seksualna tenzija, možda ste previše ozbiljni za njega, ili obrnuto…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Araqs (@parisianamour)

Koji to horoskopski znaci dobro funkcionišu?

Famozno pitanje za koje bismo najviše voleli da imamo brz odgovor. Stvari su, naravno, malo komplikovanije. Ono na šta treba da se fokusiramo je na element znaka, a ne sam znak. Tu smo mnogo sigurniji i to je malo lakše objasniti. Kompatibilnost horoskopskih znakova na osnovu samog horoskopskog znaka nije nešto što treba da nas plaši ili da nas okuraži. Ali, kada je element nekog horoskopskog znaka u pitanju – to nam može pomoći.

Elemetni horoskopskih znakova

Ako ste u potrazi za kompatibilnim partnerom, potrebno je da znate u kom je elementu njegov, ili njen, horoskopski znak. U astrološkoj karti svakog od nas psotoje četiri elementa: voda, vatra, zemlja i vazduh. Vatreni znaci su Ovan, Strelac i Lav i njih karakterišu dinamika, hrabrost i kreativna energija. Zemljani znaci su Bik, Jarac i Devica i oni su poznati po tome što su senzualni, čvrsti, uvek promišljeni. Vazdušni znakovi su Vodolija, Blizanci i Vage i svima im je zajedničko to što su otvoreni i vole svoj prostor. Za kraj, ostaju nam oni znakovi koji nikada ne znaju šta će sa bujicom svojih emocija, a to su Ribe, Rakovi i Škorpije, odnosno vodeni znaci.

Pročitajte i ovo: Da li su vaše natalne karte kompatibilne?

Uglavnom, svako od nas u svojoj natalnoj karti ima horoskopske znake koji su predstavnici svake od navedenih grupa. Bilo kako bilo – jedan element uvek preovladava. Lično mi je sve ovo bilo izuzetno konfuzno dok nisam pokušala ceo sistem da primenim na svoj život.

Kako primeniti ovo na dejtovanje?

Horoskopski znaci koji dobro funkcionišu su, zapravo, znaci sa kojima ste, sigurna sam, već oformili dobre odnose. A kad budete ispratili listu i vi ćete da shvatite da sam u pravu! Kad počnete da ulazite u vezu povedite ovaj razgovor, jer će biti baš zabavno! Razgovor služi tome da podstaknete jedno drugo da sami sebe bolje upoznate.

Horoskopski znaci koji dobro funkcionišu i oni koji ne bi trebalo da se upuštaju

Znaci čiji je element vatra su prave vatrice. Naravno, kada sve bukne – pitanje je da li će ikad stati. Za vatrene znake sve je jedna velika seksualna tenzija! Jedini loš znak je znak da se vatra polako gasi. Vatreni i zemljani znaci mogu da budu ili najbolja kombinacija ili pakao… Oba znaka vrlo dobro znaju šta žele, što nekada dovodi do postavljanja ultimatuma i zauzimanja stavova koje niko ne može da poljulja.

Vatreni i vazdušni znaci su jedno veliko NE. Ni zbog čega drugog do zbog toga što su vazdušni znaci previše neozbiljni za vatrene, zbog čega će dolaziti do rafalnih svađa. Vatra i voda idu dobro zajedno, pogotovo pre nego što voda počne da ključa. Ova kombinacija je savršen balans.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели E S T E T I C P A R T🌿 (@esteticpart)

Kada se spoje dva zemljana znaka mogu da se zaglave u blatu. To ne znači da su kritično loša kombinacija, jer umeju da kreiraju zaista neraskidiv odnos, ali nekada prosto nisu dovoljno ambiciozni, zbog čega počnu da se zadovoljavaju malim stvarima.

Znaci koji su u elementu zemlje i oni koji su u elemntu vazduha se često susreću sa nerealnim očekivanjima koja postave odmah kada se upoznaju. Oni se u startu mnogo lepo slažu ali, iz nekog razloga, ne znaju kako da prestanu da pritiskaju jedno drugo – što ih dovodi do pucanja.

Pročitajte i ovo: Greške u vezama u odnosu na horoskopski znak

Zemljani i vodeni znaci su možda najbolja kombinacija koja postoji. Baš kao voda i zemlja uzimaju najbolje jedno od drugog bez ikakve potrebe da jedno od njih preovlada situacijom. Uglavnom je sve u savršenom redu sa njima, što ih dovodi do happily ever after.

Dva horoskopska znaka koja su u elemntu vazduha su gora kombinacija od dva horoskopska znaka koja su u elementu zemlje. Zemljani znaci se nekada, istina je, sami zakopavaju, ali zato vazdušni znaci ne prestaju da leprišaju i nikada ne hodaju stabilno na zemlji. Kad vazdušni znak nema nikog pored sebe ko ga može opomenuti – njegova glava je stalno u oblacima.

Horoskopski znaci koji su u elementu vode nemaju baš najsjajnije odnose sa ljudima čiji je horoskopski znak u elementu vazduha. Najviše zbog toga što vodeni znaci znaju kuda plovi njihov brod, dok su vazdušni, uglavnom, potpuno pogubljeni. Voda i voda? Isto kao vatra i vatra – ili je najbolja kombinacija ili je poplava. Pored toga što su oba znaka veoma emotivna, nekada ne znaju šta da rade sa tolikim emocijama.

Naslovna fotografija: instagram.com/thenoisetier

Milica Antić

Comments