Jedan od najčešćih upita kod astrologa, pored ljubavne situacije, jeste kako se koji znak ophodi prema novcu. Neki znaci zodijaka su u stanju da potroše celu platu, pa onda da se hvataju za glavu dok ne stigne sledeća. Ipak, postoje i oni koji novcu drugačije pristupaju…

Oni ne gledaju na novac kao na običan papir, već ga smatraju izuzetno vrednim. Njihov fokus na štednju je toliko jak da uvek uspevaju da nešto novca sklone sa strane. Bar dva puta razmisle pre nego što se upuste u kupovinu, naročito skupljih stvari. Uvek se prave spiskovi pre odlaska u prodavnicu, a kada se radi o većim investicijama, onda se kreira poseban plan koji se prati do sitnih detalja.

Nekad se desi i da ovi horoskopski znaci izbegavaju društvene aktivnosti, izlaske sa prijateljima, putovanja. Na taj način se trude da ograniče svoj budžet svakog meseca kako slučajno ne bi preterali sa trošenjem. Jedna stvar im je zajednična – nemojte im tražiti novac jer mrze da ga pozajmljuju.

Ovo su horoskopski znaci koji štede novac

Bik

Osobe rođene u ovom znaku veoma ozbiljno shvataju prihode, te se nikada ne razbacuju. Iako ih smatraju za hedoniste, Bikovi nikada neće potrošiti novac sve dok se sami ne uvere da im je zaista potrebno to što žele da kupe. Uvek proveravaju sve stavke na svojoj listi prioriteta, ali i upoređuju cene u drugim prodavnicama kako bi pronašli ono što je najpovoljnije za njih. Ipak, kada se „zalepe“ za određenu stvar i delaju impulsivno, znajte da su kupili nešto što su dugo planirali.

Devica

Device prati glas da su analitične i kontrol frikovi. Baš zbog toga često prave planove za budućnost. Čak i kada ništa ne rade, Device će uvek naći vremena da naprave planove koji će im se kasnije isplatiti. Osobe u ovom znaku se konstantno informišu o novim trendovima i traže načine kako da pametno ulože novac, jer znaju da će pasivnim prihodima drastično uvećati svoje prihode, ali i imati značajan povraćaj svojih investicija.

Škorpija

Škorpije imaju potencijala da smanje vrednost bilo čemu što žele da kupe. Za njih se može reći da su kraljevi cenkanja, te kada posećuju zemlje sa kulturom koja ceni cenkanje, uvek zadovoljno trljaju ruke zbog dobre kupovine. Retko kada ćete videti Škorpije kako ulaze u prodavnicu i jednostavno kupe ono što im se dopada. Umesto toga, Škorpije prave procenu svakog predmeta, od čega je napravljen i kakav je kvalitet izrade.

Jarac

Verovatno svi znaju koliko (ponekad distanciranim) Jarčevima znači novac, što ne znači da su puki materijalisti. Oni se trude da uvek budu u toku sa trendovima i znaju koliko su investicije vredne. Takođe, stalno gledaju kako da smanje mesečne izdatke kako bi uštedeli pristojnu sumu na kraju godine. Za Jarčeve važi i da su orijentisani na karijeru, važeći za vredne ljude koji troše novac uglavnom na osnovne stvari. Smanjenje rashoda i poštovanje budžeta zahteva veliku snagu volje i pametne taktike u čemu je ovaj znak maher. Bez ikakve sumnje se za Jarčeve može reći da su finansijski najstabilniji – ako ih poredimo sa ostalim znacima zodijaka.

Pročitajte i: Kako da uz pomoć horoskopa poboljšate svoje zdravlje?

Naslovna fotografija: mao.ge

Marija Gavrilović

Comments