Premijera novih epizoda je sve bliže, a HBO serija House of the Dragon: 2. sezona nam donosi čak 5 novih zmajeva. Ako s nestrpljenjem očekujete povratak u Vesteros, nastavak avantura, intriga i borbi za presto brojnih dinastija dobijamo naredne godine, sa mnogo uzbudljivih događaja i preokreta.

Dobitnica brojnih nagrada, House of the Dragon se bazira na knjizi Georgea R. R. Martina, Fire & Blood, koja prati turbulentnu vladavinu kuće Targaryen nad Sedam Kraljevstava. Vremenski, prva sezona je smeštena 172 godine pre rođenja Daenerys Targaryen.

Prethodna sezona je otvorila brojna pitanja. Naime, nakon smrti kralja Viserysa (čiju je ulogu tumačio neponovljivi Paddy Considine), zvanično besni rat između onih koji podržavaju kralja Egona i onih koji podržavaju Rhaenyru. U naporu da stekne više saveznika, Rhaenyra šalje svoje sinove u druge kraljevine da pregovaraju… Dalje nećemo otkrivati zbog onih koji još nisu pogledali prvu sezonu, samo ćemo reći da nastupa tragedija zbog koje započinje rat…

House of the Dragon – 2. sezona: Evo šta sve znamo

Datum premijere

Iako nemamo zvaničan datum premijere i u toku je štrajk glumaca, House of the Dragon nastavlja sa snimanjem zahvaljujući lokalnim regulacijama u Velikoj Britaniji. Prema izveštajima, snimanje minimum polovine nove sezone završeno je u julu ove godine.

Prema rečima direktora HBO Max, Caseyja Bloysa, gledaoci mogu da očekuju premijeru druge sezone “negde u 2024. godini”.

Naslov nove sezone i spekulacije o osveti

SPOILER ALERT: Naslov koji je navodno procurio nam može dati određene uvide u to kako će Crni osvetiti smrt Lucerysa. Fanovi na Tviteru spekulišu kako bi druga sezona mogla da nosi naslov Son for a Son, što se eksplicitno odnosi na pismo koje Daemon piše Rhaenyri nakon Lucerysove smrti u knjizi Fire & Blood.

Znamo da je u seriji Daemon bio taj koji je obavestio Rhaenyru o smrti njenog sina, ali osvetničke reči “sin za sina” mogu da se iskoriste u bilo kom kontekstu.

Da podsetimo, na strani Zelenih postoji nekoliko sinova na koje bi moglo da se cilja u okviru osvete za Lucerysovu smrt. Rhaenyrin brat Aegon ima dva sina, kao i Alicent.

Odlazak na sever

Izgleda da će se junaci House of the Dragon zaputiti na Sever do Zida, ali ne očekujte Bele hodače (White Walkers). Prema informacijama sa sajta WinterIsComing, deo ogromnog ledenog zida izgrađen je za potrebe 2. sezone serije.

5 novih zmajeva

Fanovi mogu očekivati upoznavanje sa čak 5 novih zmajeva, prema rečima jednog od kreatora serije, Ryana Condala. Veličanstveni zmajevi će se sigurno pridružiti Vhagaru, Syraxu, Caraxesu i ostalim moćnim bićima koje pamtimo iz prve sezone. Bez zmajeva nema ni serije, pa možemo samo da zamislimo kakve epske borbe nas očekuju u narednoj sezoni, imajući u vidu da su zmajevi igrali ključnu ulogu u veoma važnim tačkama zapleta, poput sukoba između Aemonda i Lucerysa u finalnoj epizodi.

Upoznavanje sa novim likovima

Osim novih zmajeva, 2. sezona će predstaviti i niz novih likova. HBO je najavio 4 nove uloge, a to su: Ser Simon Strong (Simon Russell Beale), Ser Gwayne Hightower (Freddie Fox), Alys Rivers (Gayle Rankin) i Alyn of Hull (Abubakar Salim).

Mnoga poznata lica će se takođe vratiti, uključujući Emmu D’Arcy kao Rhaenyru Targaryen, Matta Smitha kao Daemona Targaryena, Oliviu Cooke kao Alicent Hightower i druge. Sonoya Mizuno će takođe reprizirati svoju ulogu Mysarie, što je posebno zanimljivo s obzirom na navodni nestanak ove junakinje u prvoj sezoni.

Još spin-off serija

Fanovi serije Game of Thrones imaju sreće jer HBO priprema dodatne spin-off serije, uključujući onu o Johnu Snowu, prikvel o Corlisu Velaryonu i o princezi Nymeriji iz kuće Martell.

Pročitajte i ovo: Ovo je 5 trenutno najboljih teen drama na HBO Max

Naslovna fotografija: pinterest.com/peacheykeens

Milica Nešić

Comments