Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Apsolutno je moguće i verovatno si to već dožiela – da budeš i tužna i mamurna i u PMS-u istovremeno, a ova osećanja i stanja karakteristična su po žudnji za određenom hranom, kao i po frustraciji i krivici koju osećaš kad zadovoljavaš tu žudnju i narušavaš režim ishrane (i rezultate dijete koju držiš). Evo kako da zadovoljiš žudnju i balansiraš osećanja, konzumiranjem namirnica koje ti neće izazvati frustraciju i krivicu.

Kad si tužna

Na tugu reagujemo na dva načina – ili gubimo apetit i zaboravljamo da jedemo, ili nam se apetiti povećava i jedemo da bismo se utešili – hrana potaje bukvalno jedino zadovoljstvo koje smo u stanju da osetimo u periodu tuge. Našem organizmu nedostaje serotonin, a slatkiši ga najbrže povećavaju. Umesto da pojedete sami celu čokoladu (i da se osećate grozno, što ste se prepustili svom primitivnom nagonu), napravite sami poslasticu od kakaa, bedema i semena konoplje. Badem sadrži protein i zdrave masti koje će vam držati sitost duže od čokolade, a suplementi takođe mogu da pomognu.

hrana i osećanja 1 Hrana i osećanja: Šta da jedeš kad si tužna, mamurna, u PMS u?

Kad si u PMS-u

Svakog meseca se suočavate sa tim neprijatnim stanjem – gladni ste, nervozni, otečeni, grudi su vam teške i bolne, boli vas glava i stomak… Slatkiši deluju utešno, podižući serotonin u vašem organizmu. Nutricionisti savetuju da umesto šećera dodate malo više skrobnih ugljenih hidrata tokom ovog perioda. Jedite pečenu piletinu sa krompirom i grilovanim povrćem i smeđim pirinčem, to će vas zasititi i smanjiti žudnju za slatkišima.

Editors choice