Doručak: Hmmm, šta da jedem? Pa, nemam mnogo vremena, ponovo kasnim, nemam ni mnogo izbora… Ma, hajde picu tu na ćošku!

Ručak: Jao, znači “ubila” bih za čizburger! Ma, neka ide život, poješću dva!

Večera: Večera kažeš? Spremaš pastu? Pa haaajdeee…

I tako svaki dan. Prosto je nemoguće izbeći nezdravu hranu kada je tako ukusna, divna i sočna! Ko bi pored “njami” pohovane piletine odabrao “bljutavu” salatu?! Dobro, čast izuzecima!

Bilo kako bilo, razumemo te (i donekle podržavamo) u grehu zvanom “hrana”. Ipak, ukoliko ti je osim uživanja u omiljenim poslasticama važno i da izgledaš lepo, evo šta je od svih ovih zala manje zlo. Ne po tvoju kilažu, ali da po tvoju kožu. Dakle, šta odabrati?

hrana 2 Hrana koju voliš rangirana od 0 do najgora po tvoju kožu!

9. mesto

Najbezazleniji izbor za ručak jesu špagete sa ćuftama. Nisu najzdravije na svetu, ali nisu ni toliko štetne. Nema čokolade ili mlečnih dodataka, te nivoi natrijuma i glukemijskog opterećenja (koje utiče na nivo šećera u krvi) nisu veliki. Podnošljivo za tvoju kožu.

8. mesto

Malo lošije od špageta u odnosu na štetnost po kožu rangira se pohovana piletina. Piletina jeste u redu, ali to što je pohovana i ne baš. Ipak, i dalje nema mlačnih proizvoda… Može da prođe.

7. mesto

Ramen, tradicionalna azijska supa sa nudlama, mesom i povrćem, nalazi se na sedmom mestu. Ovo jelo je bogato natrijumom koji isušuje tvoju kožu i “ubija” njen sjaj, pa je sasvim u redu izbegavati ga ili makar ređe jesti.

Comments