Skincare industrija nudi širok asortiman anti-age proizvoda za žene različitih godina i tipova kože, međutim, jedna od tema koja je veoma slabo zastupljena jeste istina o starenju naše kose. Da, i naša kosa stari, a ne treba joj posvetiti ništa manje pažnje nego što posvećujemo našem licu. Iako već početkom tridesetih godina žene počinju da primećuju pojavu sedih vlasi, proces starenja kose postaje dosta izraženiji u petoj i šestoj deceniji, kada se i menjaju potrebe naše kose. Šta se tačno dešava u našim četrdesetim, koji su znakovi starenja kose i šta možemo da učinimo povodom toga?

Stanjivanje kose

Bez obzira na to sa koliko čvrstom kosom se rodite i koliko je ona kvalitetna tokom vaše mladosti, sigurno je da će ona postepeno krenuti da se stanjuje tokom vaših tridesetih godina. Kada kosa počne da vam opada ona obično vrlo brzo biva zamenjena novim, zdravim vlasima. Međutim, taj proces je sve ređi kada uđete u petu deceniju, vaša kosa poseduje sve manju količinu kolagena, što je čini veoma tankom i sklonom čestom lomljenju.

Tekstura

Žene sa kovrdžavom i talasastom kosom znaju da njihova kosa nikada nema isti oblik i da podleže uticaju vlage i vremena. S godinama to postaje problem za sve žene jer njihova kosa više nije jaka kao što je bila nekada, i najmanji uticaji iz spoljašnje sredine mogu u potpunosti da poremete našu frizuru i njen oblik.

Comments