Oduvek sam se divila ženama koje, bez obzira na to u kojim su godinama, vode računa o sebi i svojoj koži. Naročito me je fascinirala moja baka koja je, uprkos tome što nije marila za bore, svakoga dana ujutru i uveče nanosila kremu na lice, kako bi njena koža bila meka i hidrirana. To je ujedno i jedan od najvažnijih saveta za negu koji sam naučila od nje. Vremenom, kada sam i ja došla u malo zrelije godine, shvatila sam da je pravilna nega izuzetno važna, dok je posebno značajna pravilna i redovna hidratacija kože. Kako to postići? Naravno, osim unošenjem velike količine vode, koja je ključna za vitalnost i lep izgled kože, između ostalog i izborom adekvatnih krema da učinak vode i pravilne ishrane “zapečate”. Međutim, kako to postići u moru različitih kozmetičkih brendova i preparata? Odgovor glasi – tako što ćete se odlučiti za brend koji vas nije izneverio, a to je u mom slučaju brend Avon. U njihovoj ponudi nalaze se dve fenomenalne kreme, za dnevnu i noćnu negu, poznatije kao Anew Ultimate Multi-Performance.

Šta je to što ove kreme izdvaja u odnosu na sve druge? Pre svega, kompleks sa dragocenim mineralima, obogaćen ekstraktom tilijakora biljke, koji podstiče proces obnavljanja ćelija i čini da koža zadrži lep i mladolik izgled. Moram da napomenem da dnevna krema ima SPF 25, što je od izuzetne važnosti za očuvanje sjaja kože i sprečavanje prerane pojave bora, dok noćna krema na najbolji mogući način okrepljuje kožu, čini da ona izgleda odmorno i zategnutije, umanjuje vidljivost bora i prekriva tragove umora i svakodnevnog stresa.

Wannabe Sve za lepotu Instagram 1080x1080 2016 09 05 1 Idealna hidratacija za zreliju kožu

Kako ih koristiti? Kada je o dnevnoj kremi reč, nanesite je svakog jutra na predeo lica i vrata. Čak i ako nije sunčan dan, dobro je da ovu kremu nanosite svakodnevno, a ukoliko je vaša koža malo duže izložena suncu, možete je i po potrebi nanositi na lice. Najbolje od svega je što krema ne izaziva nikakve neželjene efekte ni posledice, a sa njom se u kratkom vremenskom periodu postižu veoma vidljivi i efektni rezultati.

Noćnu kremu obavezno nanesite na očišćeni predeo lica i vrata. Za to možete koristiti micelarnu vodu ili neki drugi tonik za lice. Imajte na umu da nakon čišćenja kože, prilikom nanošenja kreme možete osetiti blago peckanje. Ukoliko se to desi, sačekajte 15-ak minuta nakon čišćenja kože lica pre nego što ćete naneti kremu, ili je nanosite postepeno dok se vaša koža potpuno ne prilagodi.

Wannabe Sve za lepotu Instagram 1080x1080 2016 09 05 2 Idealna hidratacija za zreliju kožu

Zašto baš Avon Anew Ultimate Multi-Performance za dan i noć? Zato što sam od prvog trenutka bila oduševljena načinom na koji moja koža reaguje na ove kreme. Mekša je, glatkija, a pritom zadržava sjaj i izgleda lepo. Ono što me je posebno očaralo je neverovatna učinkovitost noćne kreme, jer potpuno osvežava kožu od svakodnevnog stresa i umora, čini je odmornom, lepom, a uz sve to zategnutom i nežnom. Verujte mi na reč, ukoliko i vi kao i ja spadate u grupu žena u zrelijim godinama koje besomučno tragaju za svojim beauty saveznikom, Avon kreme za dan i noć pun su pogodak za vas!

Pročitajte još i ovo:

Avon i Wannabe Magazine predstavljaju projekat “Sve za lepotu”

Avon Beauty lekcija: nanesite pravilno crveni karmin

Jasna Đorđević

Comments