Da li ste osoba koja poželi da nosi stvari kada ih vidi na drugima? Često imam taj problem. Pojedini odevni komadi ili aksesoari mi super izgledaju na drugima, ali nikako ne uspevam da ih iznesem. Znate već onaj osećaj kada obučete nešto, pa se ne osećate prijatno u tome. Nekako ne ide uz vas i vaš karakter.

Takav odnos imam sa maramama. Marame na drugima uvek izgledaju bolje nego na meni. Iako imam mnogo marama, pojedine koje sam kupila, a druge koje mi je poklonila baka, retko ih nosim. A sve su predivne! Satenske, šarene, jednobojne… sve čekaju da budu deo nekog autfita.

Ali, ne znam kako i uz šta da ih nosim. A onda kada konačno kreiram autfit i mislim da će se super uklapati određena marama – kada je stavim, prosto se ne osećam kao ja. Čini mi se da su marame pre nekoliko godina bile popularne. Ali baš popularne! Sve devojke su ih imale oko vrata. Baš kao 70-ih. Pokušala sam da uskočim u taj trend – ali završila fatalno.

Pročitajte i ovo: Evo kako da uz četiri saveta svoje svakodnevne autfite učinite atraktivnijim

Svaki put kada bih se pogledala u ogledalo sa maramom oko guše, sebi sam izgledala presmešno – kao da sam spremna za katoličku školu ili da sam promašila dekadu. Bez obzira na to što su marame bile popularne, odlučila sam da prestanem da ih nosim.

Međutim sada, ponovo, često viđam marame na društvenim mrežama. Najviše ih nose modeli poput Belle Hadid, Due Lipe i Kendall Jenner. Nakon ovoga sam poželela da ponovo pokušam da nosim marame, zbog čega mi je bilo potrebno da istražim na koje sve načine to mogu da učinim.

Kao top

Ovo je trenutno možda najpopularniji način da nosite maramu. Umesto topa, marama je savršena opcija ako želite da svoj basic autfit učinite malo zanimljivijim. Bitno je da je podelite tako da od nje napravite trougao koji ćete vezati oko sebe. Time ćete učiniti da marama zaista izgleda kao top!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Marame na glavi

Mislim da su marame prvenstveno i bile namenjene za pokrivanje kose. Nisam tačno sigurna. Ali, znam da kad god vidim da neka devojka nosi maramu na glavi, poželim i ja to da učinim. Postoji više načina da nosite maramu na glavi. Na primer, možete da spojite njene ivice i da napravite trougao. Zatim da je zavežete ispod vilice. Na ovaj način ih nose Francuskinje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@camillecharriere је поделио/ла објаву

Ukoliko želite da izgledate kao prava Francuskinja, ovo je način da to učinite. Ako ipak, želite drugačije da je vežete jer bi vam smetala ispod brade – imam savršen predlog za vas. Ovaj stil vezivanja sam čak i ja isprobala i mnogo mi se dopao! Potrebno je, ponovo, da napravite trougao od svoje marame, zatim da je prislonite uz čelo, ali da njene krajeve vežete pozadi, ispod kose. Na taj način vam marama uopšte neće smetati.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Adut Akech Bior (@adutakech)

Ukoliko imate tanju maramu, onda je najbolje da je vežete tako da njom sklonite kosu sa lica, pogotovo kada je vruće. Baš kao što biste koristili rajf za kosu. Potrebno je da je zavežete pozadi i da kosu prebacite preko. To možete da uradite kad nameravate da pustite kosu ili da je podignete.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Chloe▪️Curly Creator ▪️ Madison, WI (@frizzandfrillzz)

Pročitajte i ovo: 

Naslovna fotografija: instagram.com/matildadjerf

Milica Antić

Comments