Ideje za autfite u prelaznom periodu, kad je temperatura od 20 do 25 stepeni, uvek su nam korisne, a posebno tokom maja, juna, septembra i oktobra.

Kad je oko 20 stepeni, veoma je prijatno; ne previše vruće i ne previše hladno. Ali, takvo vreme takođe predstavlja stilsku enigmu. Dok neki od nas mogu u potpunosti da skinu zaostale zimske komade (zbogom jakne i kardigani, zdravo leto), definitivno još uvek ima onih koji se drže laganijih jakni, jer dani od 20 stepeni počinju sa hladnijim jutrima i završavaju se sa hladnijim večerima.

Predstavljamo vam uputstva za autfite za kojima možete da posegnete kad je temperatura optimalna, ali u modnom smislu zbunjujuća.

Ideje za autfite u prelaznom periodu

Košulja + teksas šorts

Klasična košulja i teksas šorts su komadi koji će ostati u modi do kraja vremena. Košulje kratkih ili dugih rukava funkcionišu po prolećnom i jesenjem vremenu, u zavisnosti od toga da li vam je vruće ili se ipak lako nazimite.

Majica + maksi-suknja + patike

Samba patike uparene sa maksi ili midi-suknjom sa leopard printom je kombinacija odeće koju Instagram algoritam servira svima, a jasno je da nikome još nije dosadila. Duži porub suknje pokriva noge tako da vam nije previše hladno, ali je i dovoljno prozračan tako da vam, kad sunce popodne zagreje, ne bude vruće.

Čipkasti top + pantalone pepito dezena

Čipkasta majica kratkih rukava za pantalone razigranog dezena (kao što je pepito) čine autfit praktičnim za tople, a ne previše vruće dane. Uđite u kancelariju noseći ovu kombinaciju, samouvereno prateći modne trendove sezone, dok se pridržavate kodeksa oblačenja.

Prsluk + pantalone na lastiš

Lagane pantalone na navlačenje, sa lastišom, vrlo su udobne, posebno početkom leta. Topovi u vidu prsluka bili su u trendu poslednjih godinu dana i idealan su izbor kad su vam bluza ili košulja previše elegantne.

Majica sa printom + boxer šorts + kardigan

Iskoristite udobnost i praktičnost dva nedavna trenda tako što ćete upariti majicu sa printom i boxer šorts. Ako ste skloni da se nazimite ili ste stilizovani za dan sa promenljivim temperaturama, kardigan može da otkloni probleme. Duboke čizme uparene sa šortsem su posebno pogodne za dane u prelaznom razdoblju. Kaubojke su efektan model.

Košulja dugih rukava + mini-suknja

Košulja dugih rukava sa dugmadima, stilizovana sa razigranim skortom ili mini-suknjom sa volanima, jedna je od chic kombinacija za dane prelaznog perioda. Istovremeno je udobna za šetanje po gradu ili obavljanje mini-zadataka tokom dana.

Elegantne pantalone + majica

Pantalone su osnovni komad tokom cele godine i kad su uparene sa majicom, mogu da se nose na posao i u prolećnoj i u letnjoj sezoni. Za dodatnu prozračnost, posegnite za parom pantalona od lana ili platna. Takva odeća se slaže sa torbom od rafije i mokasinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellie May (@petiteelliee)

Majica + mini-suknja + klompe

U jeku popodneva vedrog, sunčanog dana sa 25 stepeni, letnja odeća je veoma dobrodošla i neophodna. Grafičke majice su sada u trendu i mogu da izgledaju još modernije kad su stilizovane sa suknjom.”Podignite” autfit neočekivanim izborom cipela, posežući za klompama umesto uobičajenih sandala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audrey Notebaert (@mmequeenb)

Pročitajte i ovo: Kakve cipele se ove sezone nose uz haljine? Donosimo vam 10 svežih ideja

Naslovna fotografija: instagram.com/micjanee

Comments